ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έντονο παρασκήνιο ενόψει αλλαγών στη ΝΔ







Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του Αντώνη Σαμαρά για τις αλλαγές στη δομή και τα πρόσωπα του κομματικού μηχανισμού τελούν όλοι στη Νέα Δημοκρατία. Το νέο σχήμα, η ανακοίνωση του οποίου τοποθετείται περί τα Φώτα, δεν αποκλείεται να είναι και το «εκλογικό... επιτελείο» του κόμματος, καθώς η ηγετική ομάδα κρίνει ως εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπό την έννοια αυτή, καθίσταται σαφές ότι, για πολλά στελέχη, η συμμετοχή τους στα κομματικά όργανα, σε αυτή τη συγκυρία, αντιμετωπίζεται ως προθάλαμος ακόμη και υπουργοποίησης σε περίπτωση που η όποια εκλογική αναμέτρηση καταλήξει νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία.
Με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, το παρασκήνιο κυριαρχείται από κινήσεις στελεχών που επιδιώκουν είτε να διασωθούν του ανασχηματισμού είτε, στον αντίποδα, να καταλάβουν θέσεις στον κομματικό μηχανισμό.
Ταυτόχρονα, αναζωπυρώνεται η σοβούσα αντιπαράθεση μεταξύ των ακραιφνών «σαμαρικών» και των στελεχών που βρίσκονται εντός Ν.Δ. και πλαισίωσαν σε δεύτερο χρόνο τον κ. Σαμαρά ή βρέθηκαν ακόμη και απέναντί του στην, προ 13 μηνών, κούρσα διαδοχής.
Οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά, παραμονή Xριστουγέννων, με σειρά στελεχών πυροδότησαν νέο κύκλο σεναρίων, καίτοι οι περισσότερες εξ αυτών είχαν, όπως λένε οι συνεργάτες του προέδρου, τυπικό χαρακτήρα ανταλλαγής ευχών. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, επί παραδείγματι, που συναντήθηκε επί σχεδόν μία ώρα με τον κ. Σαμαρά, εμφανίζεται ως ένα από τα στελέχη που δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί στο νέο σχήμα, δίχως ωστόσο να προκύπτει πως κάτι τέτοιο αποτελεί ειλημμένη απόφαση του προέδρου. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που έχει επανακάμψει στον στενό κύκλο των «καραμανλικών», εμφανίζεται πρόθυμος να συμμετάσχει, αρκεί -όπως λέει- το στοίχημα να είναι ενδιαφέρον.
Η καχυποψία, όμως, είναι διάχυτη, καθώς μερίδα υποστηρικτών του προέδρου βλέπει στο σημερινό πολιτικό προσωπικό του κόμματος καρεκλοκένταυρους που το μόνο που επιθυμούν είναι η διατήρηση της κομματικής τους ισχύος• άλλοι ωστόσο τοποθετούνται υπέρ μιας νέας ομάδας, πάνω από τις γραμμές του παρελθόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλή συζήτηση για το ποιους ακριβώς εννοεί προκάλεσε άρθρο του άτυπου συμβούλου και φίλου του κ. Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος και αναφέρεται γενικώς στις ηγετικές ομάδες των κομμάτων, σημειώνοντας: «Οι καιροί που ήδη ήρθαν απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές κι όχι ντιντήδες, απαιτούν σημαιοφόρους κι όχι κομψευόμενους διαδρομιστές».

Σημαντικές αλλαγές
Κρίσιμες θεωρούνται οι αλλαγές στο, υπό τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, επικοινωνιακό επιτελείο, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι ο -ούτως ή άλλως αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος- Δημ. Αβραμόπουλος θα απαλλαγεί από τον τομέα Εξωτερικών που σήμερα κατέχει. Οι δύο πολιτικοί βρέθηκαν τη Δευτέρα στην Αρκαδία, απ’ όπου και κατάγονται, ενώ πληροφορίες που τους ήθελαν να συναντώνται με τον ευρισκόμενο στο Ναύπλιο Αντ. Σαμαρά δεν επιβεβαιώνονταν.
Ενδεικτική του κλίματος είναι και η χθεσινή δήλωση του αναπλ. τομεάρχη Οικονομίας κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος, αφού υπενθύμισε στο κρατικό ραδιόφωνο πως είναι μέλος του κόμματος «από το 1974, από παιδί με κοντά παντελονάκια» και δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι και απλός στρατιώτης, προσέθεσε πως «όταν έρθει η ώρα και με το καλό γίνουμε κυβέρνηση, τότε θα φιλοδοξώ και για κάτι παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου