ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στην Αλβανία







Περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοδυτική Αλβανία εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσχα. "Η κατάσταση... είναι κρίσιμη και υπάρχουν ακόμη περιοχές στο βορρά (της Αλβανίας) που είναι αποκλεισμένες, εξαιτίας των πλημμυρών", δήλωσε εκπρόσωπος της αλβανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 7.500 σπίτια έχουν πλήρως καταστραφεί κι άλλα 2.600 έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές.
Οι βασικές είσοδοι στην πόλη Σκόδρα, που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένες και σε αρκετά τμήματα της πόλης το νερό έφτανε τα δύο μέτρα, έχοντας προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση.
Περίπου 1.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις βόρειες περιοχές της Αλβανίας, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων από τις πλημμυρισμένες εστίες τους και να τούς εξασφαλίσουν τροφή.
Το Σάββατο, οι αλβανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ενώ ήδη Ελλάδα και Τουρκία έχουν αποστείλει βοήθεια.
Χθες,ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντομοντ Χατζηνάστο, κάλεσε σε συνάντηση τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση και να ζητήσει τη βοήθειά τους.
Επίσης δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μαυροβούνιο, περίπου 1.000 στρατιώτες κλήθηκαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό.
Στο μεταξύ, άρχισε να υποχωρεί η στάθμη του διασυνοριακού ποταμού Δρίνου, μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ η υψηλή στάθμη των νερών στο Σάβα, παραπόταμο του Δούναβη, εξακολουθεί να απειλεί τις γύρω περιοχές και τη Σερβία.
Ωστόσο η κυβέρνηση του Βελιγραδίου δηλώνει ότι δεν αναμένει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.
Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών της περασμένης εβδομάδας, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου