ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο εξολοθρευτής των spam...








Να «καθαρίσει» το Ίντερνετ από τα spam, μηνύοντας όσους του στέλνουν ανεπιθύμητη αλληλογραφία, έβαλε σκοπό της ζωής του ένας Αμερικανός δικηγόρος. Ο Ντάνιελ Μπάλσαμ παράτησε πριν από οκτώ χρόνια την καριέρα του.... ως στέλεχος μάρκετινγκ, αποφάσισε να γίνει δικηγόρος και αφιέρωσε τη ζωή του στην «εξολόθρευση» των spam.
Σήμερα, έπειτα από δεκάδες δίκες και αποφάσεις που του επιδικάζουν ένα εκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση, δηλώνει υπερήφανα ότι είναι ένας «επαγγελματίας» κυνηγός των spammer.
Ο -δικηγόρος πια- από το Σαν Φρανσίσκο ήταν ένας από τους αναρίθμητους εξοργισμένους χρήστες υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δέχονται κάθε μέρα πλήθος ανεπιθύμητων email.
Οι περισσότεροι απλώς τα διαγράφουν. Εκείνος, όμως, αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια, κινούμενος δικαστικά εναντίον όσων -παρανόμως- του έστελναν spam.

Το «χόμπι» που έγινε καριέρα
«Ξεκίνησε αυθόρμητα, στη συνέχεια μετατράπηκε σε χόμπι και, τελικά, έγινε καριέρα», δήλωσε στο Associated Press ο Μπάλσαμ, αποκαλύπτοντας ότι ήδη μετρά περισσότερες από 40 θετικές πρωτόδικες αποφάσεις και αρκετές ακόμα σε ανώτερα δικαστήρια.
Ο Μπάλσαμ εγκατέλειψε τη δουλειά του, δημιούργησε ένα site με το όνομα Danhatesspam.com («Ο Νταν μισεί το spam»), και γράφτηκε στη Νομική. Σήμερα ζει από τα έσοδα που του αποφέρουν οι αγωγές που καταθέτει εναντίον των spammer.
Μέχρι τώρα έχει επιδικαστεί υπέρ του περίπου ένα εκατ. δολάρια, από υποθέσεις που κέρδισε για παραβίαση της νομοθεσίας περί spamming.

«Νιώθω ότι κάνω καλό»
«Νιώθω ότι κάνω κάτι καλό, καθαρίζοντας το Διαδίκτυο», λέει, αναφερόμενος στο πλήθος των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που καθημερινά κατακλύζουν το Ίντερνετ: από διαφημίσεις μαλακών ναρκωτικών και πορνογραφικό περιεχόμενο, μέχρι υποτιθέμενους διαγωνισμούς που χαρίζουν εκατομμύρια και προτάσεις για… μαγευτικές διακοπές.
Σύμφωνα με την εταιρεία Cisco Systems, κάθε μέρα αποστέλλονται 200 δισεκατομμύρια μηνύματα spam, αντιπροσωπεύοντας το 90% του συνόλου των διακινούμενων email.
Ο Μπάλσαμ ξεκίνησε τη «βιομηχανία αγωγών» το 2002 από τοπικά δικαστήρια, φτάνοντας το 2008 μέχρι τα εφετεία. Τη χρονιά εκείνη πήρε το πτυχίο του δικηγόρου από τη Νομική Σχολή του Hastings College στην Καλιφόρνια.
Την τελευταία του νίκη κατήγαγε τον περασμένο Νοέμβριο, αποσπώντας 4.000 δολάρια από την εταιρεία Various, που ελέγχει το site AdultFriendFinder.com. Η εταιρεία του είχε στείλει τέσσερα email με θέμα «Γεια σου. Είμαι η Ρεβέκκα και σ’ αγαπώ!».

Τι λένε οι αντίδικοι
Οι αντίδικοί του (δηλαδή οι spammer) υποστηρίζουν ότι ο Μπάλσαμ έχει γίνει επαγγελματίας εκμεταλλευτής της νομοθεσίας περί anti-spam. Τον κατηγορούν ότι καταθέτει σωρεία αγωγών εναντίον εταιρειών που ξέρει ότι θα προτιμήσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό από το να μπουν σε μια μακρά -και πολυέξοδη- δικαστική διαμάχη.
«Φαίνεται καθαρά ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα πράγματα για τα λεφτά», υποστήριξε ο Μπένετ Κέλι, συνήγορος υπεράσπισης πολλών εταιρειών που έχει μηνύσει ο Μπάλσαμ.
Ο Κέλι έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει έναν ιστότοπο με το όνομα Danhatespam.com (λείπει μόνο ένα «s» από τη διεύθυνση του site του Μπάλσαμ), το οποίο επέκρινε τον αντίδικό του για τις πρακτικές που ακολουθεί. Σύντομα, όμως, το site-«κλώνος» τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Τον μήνυσαν... για τις μηνύσεις
«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να πολεμάς το spam. Όμως o Νταν κάνει κατάχρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, χρησιμοποιώντας τα δικαστήρια. Πολλοί άνθρωποι συμβιβάζονται μαζί του, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία», δήλωσε ο Κέλι, ο οποίος έχει μηνύσει δύο φορές τον Μπάλσαμ, για «παραβίαση των όρων εμπιστευτικότητας των συμφωνιών συμβιβασμού».
Το ίδιο έχουν πράξει και άλλες εταιρείες εναντίον των οποίων έχει στραφεί δικαστικά ο Μπάλσαμ.
Η Tagged.com, το τρίτο μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης στις Η.Π.Α., κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι «απειλεί να παραβιάσει τους όρους του προγενέστερου συμβιβασμού, σχεδιάζοντας να αναρτήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας στο site του». Παρόμοια μήνυση δέχθηκε και από την ValueClick.
Ο Μπάλσαμ αποκρούει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τις μηνύσεις ως «αντίποινα» στις αγωγές που ο ίδιος πρώτος έκανε. «Νιώθω καλά που κάνω αυτό που κάνω. Και δεν πρόκειται να κάνω πίσω», διαμηνύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου