ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Χρόνια Πολλά από την ομάδα του autocarnet!

Το 2010 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την χώρα μας, ίσως η δυσκολότερη μετά την  μεταπολίτευση...
Η Τρόϊκα, το ΔΝΤ, τα spreads, το δημόσιο χρέος και το έλλειμα και στο τέλος το μνημόνιο...Έννοιες που ο απλός Έλληνας δεν θα έπρεπε να γνωρίζει, δεν είναι καν δουλειά του να γνωρίζει. Υποτίθεται ότι όλοι όσοι ορίστηκαν Κυβερνώντες  τα προηγούμενα χρόνια είχαν την ευθύνη της διαχείρισης όλων αυτών των οικονομικών μεγεθών που καθημερινά ακούμε ή διαβάζουμε. Η αποτυχία τους δεδομένη και χειροπιαστή πλέον...Και όταν ξαφνικά έφτασε ο...κόμπος στο χτένι αποφάσισαν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την δική τους αποτυχία και φυσικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που απορρέουν απ' αυτή στον απλό λαό, στον απλό Έλληνα που ξαφνικά έννοιες σαν τις προαναφερόμενες μπήκαν για τα καλά στην ζωή του. Στην περίπτωση που ένας απλός Έλληνας φορολογούμενος χρωστάει έστω και λίγα ευρώ στην Εφορία και στις Τράπεζες κινδυνεύει με φυλάκιση και κατάσχεση περιουσίας. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και για τους υπεύθυνους του υπέρογκου ελληνικού χρέους; Μπορεί να μην τα χρωστούν από την τσέπη τους αλλά δυστυχώς ισχύει κάτι ακόμα χειρότερο: Δημιούργησαν χρέος στην τσέπη του κάθε Έλληνα, του κάθε ψηφοφόρου. Δεν θα έπρεπε τώρα να έχουν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης και απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όλους εκείνους που μας έφτασαν σε αυτήν την δυσμενή κατάσταση; Αλλά δεν συμφέρει κανέναν κάτι τέτοιο...Γιατί η διαφθορά δεν έχει κομματικά όρια, είναι ανεξέλεγκτη.

Και γιατί τιμωρούν τον απλό λαό, με μειώσεις μισθών, περικοπές, καταργήσεις θέσεων, μηδενικές προσλήψεις κ.λπ; Για τον απλούστερο λόγο: ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ! Για να μην υπάρχει πια το περιθώριο να αναζητηθούν οι δικές τους - από δεκαετιών - ευθύνες, για να στρεβλωθεί το δημόσιο αίσθημα, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και όλοι να τα βάζουν με τους φορτηγατζήδες, τους ναύτες, του Δημοσίους Υπαλλήλους, τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τους φαρμακοποιούς κ.λπ και έρχονται και οι άλλοι. Όποιος είναι πιο ισχυρός (βλ. φαρμακοποιοί),  επιβιώνει άλλως...τραβάει τον δρόμο του... Η φετοποίηση των πάντων δεν αφήνει περιθώρια μαζικής κοινωνικής αντίδρασης γιατί η στρατηγική απ' ότι φαίνεται είναι καλή και δουλεύει καλά... "Χωρίζω τις κοινωνικές μάζες και τους χτυπάω σιγά-σιγά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα" με στόχο....την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ μέσα από την διαδικασία της μέθης. Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε και το επόμενο "μνημονιακό" μέτρο νομοθετείται (Μίλησε κανένας για άρση της ανωνυμίας των blogs;;;). Και για ποια εξυγίανση μιλάμε; Την αρρωστημένης οικονομίας που οι ίδιοι δημιούργησαν;  

Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός: 
Να αναζητηθούν ευθύνες και να πληρώσουν την νύφη όλοι οι πολιτικοί που είχαν θέσεις κλειδιά κατά τις προηγούμενες δεκαετίες στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο. Με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες και χωρίς πολλά-πολλά όπως ακριβώς έγινε και με τους μισθούς. Τότε να δείτε πόσα ευρώπουλα θα μαζευτούν...Πιστέψτε με θα είναι τόσα πολλά που όχι μόνο θα ξεχρεώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους αλλά θα περισσέψουν και για ανάπτυξη, μια έννοια ξεχασμένη εδώ και καιρό. 

Τέρμα όμως με την μελαγχολική αρθρογραφία που άλλωστε δεν είναι σκοπός τούτου εδώ του Blog απεναντίας, το autocarnet έχει βασικό στόχο πάνω απ' όλα να σας διασκεδάσει, να σας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, κόσμους πλέον μακρινούς για τον μέσο Έλληνα που αυτή την φορά η οθόνη του PC σας έχει αναλάβει να σας γνωρίσει. Επίσης εναλλακτική αρθρογραφία, ακόμα και αστεία ανέκδοτα και κους-κους είναι μέσα στις προτιμήσεις μας πέρα από την δημοσίευση άρθρων από τον χώρο του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Φυσικά ως γνήσιος blogger όταν και αν θα χρειαστεί θα μιλήσω και για τα προβλήματα του τόπου μας όπως συμβαίνει και με το εν λόγω Post. Άλλωστε τί νόημα έχει η αυτοκίνηση και η προβολή της σε μία ...χώρα χωρίς μέλλον....

Τελειώνοντας θα σας ευχηθώ από καρδιάς και εκ μέρους όλου του Autocarnet team Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά  και ο νέος χρόνος  ας μας βρει με Υγεία για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπούμε . 

Κάντε και μία αυτοκινητιστική "περατζάδα" στο autocarmoto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου