ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για την επικείμενη συγχώνευση του Δημοτικού σχολείου Κνίδης - Σχόλιο ΑΕΤΟΥ...










Ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης-κατάργησης των σχολικών μονάδων, θέλουμε να εκθέσουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας υπέρ της διατήρησης της λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κνίδης ως... σχολικής μονάδας που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Βεντζίου ,του Δήμου Γρεβενών.
Η συγχώνευση-κατάργηση των σχολείων είναι μια διαδικασία που γίνεται υπόγεια και μυστικά, χωρίς κανένα διάλογο με φορείς που σχετίζονται με την παιδεία, χωρίς τη γνώμη των εκπροσώπων των νέων δήμων, με το επιχείρημα ότι τα ολιγοθέσια σχολεία είναι "αδύναμα" και προσφέρουν ελλιπή πνευματική μόρφωση.
Όλοι εμείς γονείς- κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου Κνίδης το τοπικό συμβούλιο Κνίδης οι εκπρόσωποι δήμου , διαφωνούμε με την άποψη αυτή και στηρίζουμε τη διατήρηση της λειτουργίας του Δημοτικού σχολείου Κνίδης διότι:
- Το Δημοτικό ολοήμερο σχολείο Κνίδης είναι το πλέον νεόκτιστο της περιοχής Βεντζίου και το πλέον σύγχρονο από άποψη κατασκευής και αισθητικής και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή:
-Διαθέτει όλους τους αναγκαίους χώρους ( τρείς μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και δύο αίθουσες που διατίθενται για τη διδασκαλία ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικής γλώσσας)
- Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα με όλα τα διδακτικά και εποπτικά μέσα διδασκαλίας.
- Έχει μεγάλο προαύλιο όπου τα παιδιά αναπτύσσουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
-Λειτουργεί χώρος βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού.
-Λειτουργεί μόνιμα, οργανικά το ολοήμερο, όπου διδάσκονται αγγλικά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, θέατρο μουσική και φυσική αγωγή διαθέτοντας όλα τα μέσα για την διδασκαλία αυτών.
- Λειτουργεί σύστημα τηλεδιάσκεψης στην εκπαίδευση (Εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσω υπολογιστή)
( Τα παιδιά του δημ σχολείου Κνίδης επικοινωνούν μέσω υπολογιστή με σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού) Είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτότυπο στον τομέα της εκπαίδευσης.
-Λειτουργεί αδιαλήπτως από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα.
-Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στο πρόγραμμα οίκαδε (31-5-2007)
-Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας των μαθητών από ολόκληρη την περιοχή Βεντζίου.
- Λειτουργούν προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας.
Η Κνίδη είναι το χωριό της περιοχής με τον περισσότερο μόνιμο πληθυσμό και σημαντική οικονομική δραστηριότητα.
-Ήταν έδρα του δήμου και διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες.
- Διαθέτει κέντρο υγείας , δημοτικό κατάστημα, ΚΕΠ ( κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών) που μπορούν να συνδράμουν στην καλή λειτουργεία του σχολείου.
- Τελευταίως λειτουργεί κεραία ασύρματου ΙΝΤΕΡΝΕΤ εμβέλειας 400 μέτρων μπροστά στο χώρο του δημαρχείου.
-Βρίσκεται πλησιέστερα στην πόλη των Γρεβενών και στη διαδρομή των κατοίκων των λοιπών χωριών προς την πόλη των Γρεβενών.Εξυπηρετείται από τακτική συγκοινωνία.
Από τη Κνίδη κατάγονται οι περισσότεροι μαθητές της περιοχής.
Λόγω της θέσης της εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς και τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής αφού είναι ευκολότερη και η επικοινωνία με το σχολείο.
Όλοι εμείς οι γονείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία το δημοτικού σχολείου Κνίδης γιατί προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές και στην ευρύτερη κοινωνία του Βεντζίου.
Η διατήρησή του αποτελεί και επιθυμία όλων.
Μια άτυπη πρόταση που έγινε στο πλαίσιο της συγχώνευσης-κατάργησης των σχολικών μονάδων είναι η διατήρηση του δημοτικού σχολείου Σαρακήνας και η συγχώνευση των σχολείων Κνίδης, Ιτέας σ΄αυτό.
Αντιδρούμε στην πρόταση αυτή γιατί το δημοτικό σχολείο της Σαρακήνας δεν είναι το πλέον σύγχρονο από πλευράς κατασκευής και αισθητικής.
-Το συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε σε αναστολή για πολλά χρόνια και λειτουργεί προσωρινά με πολύ λίγους μαθητές.
- Δεν είναι ολοήμερο και αυτό είναι το βασικότερο για την επιλογή ενός σχολείου στην περιοχή αυτή ( Δεν διδάσκονται αγγλικά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, θέατρο μουσική και φυσική αγωγή).
- Δεν έχει μεγάλο προαύλιο όπου τα παιδιά αναπτύσσουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
- Δεν έχει χώρο βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού.
- Δεν είναι ενταγμένο σε κανένα από τα προγράμματα(οίκαδε Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας).
Ο νόμος πλαίσιο του υπουργείου"περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων των σχολικών μονάδων " καθορίζει βασικό ρόλο σ' αυτές :
- Τον ρυθμό αύξησης των μαθητών κατά την τελευταία πενταετία και την επόμενη πενταετία.
- Τις εγγραφές που θα γίνουν στην Α' τάξη τα επόμενα διδακτικά έτη.
- Το οδικό δίκτυο του χωριού που υπάρχει το σχολείο.
-Δεν υπάρχουν μαθητές στην Α' τάξη για τα επόμενα διδακτικά έτη αφού οι μαθητές- γονείς που θα γραφούν στην Α' τάξη την επόμενη χρονιά επιθυμούν και συνυγορούν μαζί μας να γραφούν στο δημοτικό σχολείο Κνίδης.
-Είναι απομονωμένο από την ευρύτερη περιοχή του Βεντζίου και από την πόλη των Γρεβενών. Το χωριό της Σαρακήνας δεν εξυπηρετείται με τακτική συγκοινωνία. Λόγω της θέσης του είναι δύσκολη η επικοινωνία με το σχολείο.Οι γονείς θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και θα οδηγηθούμε στην ερήμωση των χωριών της υπαίθρου.
Για τους λόγους αυτους αλλά και επειδή όπως υποστηρίζει το υπουργείο"βασικός στόχος του οργανωτικού σχεδιασμού μεταξύ των άλλων είναι να υλοποιούνται καινοτόμες δράσεις(οίκαδε) και πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας (προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ)που μόνο στο δημοτικό σχολείο Κνίδης υπάρχουν,δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Κνίδης, δεν πρέπει να καταργηθεί. Να λειτουργεί ως έχει για το καλό όλης της ευρύτερης περιοχής του Βεντζίου.
Επίσης ζητούμε για το ζήτημα αυτό ο κ Βουλευτής, ο κ. Αντιπεριφειάρχης και ο Δήμαρχος Γρεβενών να πάρουν δημόσια θέση.


Οι γονείς-κηδεμόνες ( Κνίδης - Ιτέας)
Αλεξιάδης Αλέξανδρος(Αγαλαίοι) Βασιλειάδης Παναγιώτης (Ποντινή)
Σβερκόβα Ευαγγελία(Κνίδη) Σκρέκα Αναστασία(Παλαιοχώρι)
Καλαφατίδης Νικόλαος(Ποντινή) Μάντζιαρη Πατρίτσια(Πόρος)
Πλιάτσος Γεώργιος(Βάρη)
Γριβοκώστας Νικόλαος(Πυλωροί)
Μπαλκούδη Μαρία(Κνίδη)
Κολτσίδα Δήμητρα(Κνίδη)
Καλιαμπάκα Δήμητρα(Κνίδη)
Τέγος Ευθύμιος(Ιτέα)


Το τοπικό συμβούλιο Κνίδης
Αποστόλου Παρασκευάς
Μπαλκούδη Μαρία
Θωμάς Βλάχος





ΥΓ ΑΕΤΟΥ4: Καλά κάνετε και αντιδράτε στην συγχώνευση του σχολείου σας. Κανείς δε θέλει να κλείσει το σχολείο του χωριού του. Τα επιχειρήματα όμως: Δεν υπάρχει βιβλιοθήκη, δεν διδάσκονται αγγλικά, ξένες γλώσσες, πληροφορική, θέατρο μουσική και φυσική αγωγή, δεν είναι ολοήμερο, εμείς έχουμε  Ιντερνετ , και  δεν είναι ενταγμένο σε προγράμματα, συγνώμη αλλά  δεν είναι επιχειρήματα που θα πείσουν τους αρμόδιους . Το ότι θα γίνει συγχώνευση σημαίνει και αυτομάτως πως το νέο σχολείο θα μπορέσει να αποκτήσει και όλα τα πλεονεκτήματα που είχε το προηγούμενο σχολείο αλλά και να τα αυξήσει προς όφελος των μαθητών.
Συμβουλή: Βρείτε άλλα επιχειρήματα που κάνουν το σχολείο σας μοναδικό και αναντικατάστατο, διότι όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν και στο νέο σχολείο της Σαρακίνας. Καλό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου