ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ανακοινώσεις της ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό πάρκο





Σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για την υλοποίηση έργου στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα προβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΕΗ ΑΕ και η κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο στρατηγικός εταίρος... που θα επιλεγεί θα συμμετέχει από κοινού με την ΔΕΗ στην εταιρία Ηλιακό Βέλος Ένα ΑΕ, η οποία είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ και έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 200MW (έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στις 13.12.2010).
Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα ανέρχεται σε 260,000 MWh ετησίως, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 300,000 τόνους. Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:
- την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στο Νομό Κοζάνης, και, παράλληλα,
- την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Πρόκειται για επένδυση η οποία αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοζάνη, την Πέμπτη, τονίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία μετατρέπεται σε κέντρο ενεργειακών εξελίξεων της χώρας.

ΑΕΤΟΣ3: Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην Κοζάνη - Δείτε το VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου