ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες; - Εγκύκλιος της τελευταίας στιγμής από το ΥΠ.ΕΣ.




Στο ύψος των μισθών που «απολαμβάνουν» στις οργανικές τους θέσεις, θα φτάνει η αντιμισθία που θα παίρνουν οι αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων των νέων Δήμων, σύμφωνα με... εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2010. Σύμφωνα με την εγκύκλιο «σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων που παίρνουν ειδική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας τους, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψος των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου».
Το ανώτατο όριο αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 5.856,08 Ευρώ, με τους Δημάρχους σε Δήμους από 20 έως 100.000 κατοίκων να λαμβάνουν το 80% αυτού του ποσού, ενώ οι αντιδήμαρχοι το 50% της αντιμισθίας του δημάρχου και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων το 40%.
Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να ήρθε και μετά από τη διαπίστωση πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ανά την Ελλάδα, προβληματιζόταν για το αν θα πρέπει να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων, καθώς θα έπρεπε να αρνηθούν το μισθό της δουλειάς τους και να αμείβονται αποκλειστικά με την αντιμισθία που αρχικά προβλεπόταν, που για τους περισσότερους σαφώς σήμαινε πολύ λιγότερα χρήματα. Να σημειωθεί πως οποιαδήποτε επιβάρυνση σε αντιμισθίες αιρετών δε θα την καταβάλετε από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από το ταμείο του Δήμου.  
Για τον Περιφερειάρχη ισχύει η αντιμισθία, ισόποση αυτής του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, ενώ για αντιπεριφερειάρχες και τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου φτάνει στο 75% της αντιμισθίας του Περιφερειάρχη.

Ζήσης Πιτσιάβας

Πρώτη δημοσίευση  2/1/2011 6:24μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου