ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΕΤΟΣ: Χρόνια πολλά στον Γιάννη και την Ιωάννα - Στείλτε και εσείς το δώρο σας...










Αφού κατ αρχήν ευχηθούμε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες : Ιωάννης, Ιωάννα, Γιάννης, Τζαννής, Τζανής, Γιαννιός, Γιάννος, Γιάνναρος, Γιανναράς, Γιάνγκος, Γιανγκούλας, Γιαννάκης, Γιάγκος, Ζαννέτος, Ζαννέτα, Ζανέτ, Ιβάνα, Βάνα, Βάννα, Πρόδρομος, Προδρομάκης,.. Μάκης, Προδρομία, Γιάννα, Γιαννούλα, Γιανγκούλα, Γιανκούλα,(πηγή : eortologio),  να σας εκμυστηρευτούμε  πως και 2 Αετόπουλα έχουν την ονομαστική τους εορτή σήμερα. 
Αυτό σημαίνει πως θα συγκεντρωθούμε στη "Φωλιά"μας, για ανταλλαγή ευχών και δώρων (!!!)- τέτοια εποχή δύσκολα πράγματα-  και ίσως η ενημέρωσή σας σήμερα να έρχεται σε πιο αργούς ρυθμούς. Τα σχόλιά σας προφανώς θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Δείξτε υπομονή.
ΑΕΤΟΣ (που δεν γιορτάζει αλλά θα πρέπει να είναι εκεί). Εντωμεταξύ,
μπορείτε και εσείς να κάνετε το καλύτερο δώρο στα Αετόπουλα, κάνοντας ΚΛΙΚ στις διαφημίσεις της Google που εμφανίζονται στο Blog μας... 

Να σας πούμε όμως και μερικά για την γιορτή:
Η σύναξις του Τιμίου ένδοξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (7 Ιανουαρίου).
Η γιορτή αυτή έχει άμεση σχέση με την Γιορτή των Θεοφανείων της προηγουμένης ημέρας. Γιατί σύμφωνα με την πρακτική της Εκκλησίας μας, τη δεύτερη ημέρα κάθε μεγάλης γιορτής τιμάται το πρόσωπο που διεδραμάτισε έναν δεύτερο ρόλο στη γιορτή. Έτσι, το δεύτερο πρόσωπο, μετά τον Κύριο μας την ημέρα των Φώτων είναι ο Ιωάννης γι' αυτό και τιμάται τη δεύτερη ημέρα, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου.
Η γιορτή καθιερώθηκε στις αρχές του Ε' αιώνα. Το Απολυτίκιο της γιορτής («Μνήμη δικαίου...) ήδη το είδαμε στα προηγούμενα.
Το Κοντάκιο Ήχος πλ. β'. Αυτόμελον
Την σωματικήν σου παρουσίαν δεδοικώς, ο Ιορδάνης φόβω υπεστρέφετο• την προφητικήν δε λειτουργίαν εκπληρών, ο Ιωάννης τρόμω υπεστέλλετο• των Αγγέλων αι τάξεις εξεπλήττοντο, ορώσαι σε εν ρείθροις σαρκί βαπτιζόμενον και πάντες οι εν τω σκότει κατηυγάζοντο, ανυμνούντες σε τον φανέντα, και φωτίσαντα τα πάντα.
Δηλαδή:
Κύριε, ο Ιορδάνης τρομάζοντας από τη σωματική σου παρουσία, έστρεψε με φόβο προς τα πίσω. Ο Ιωάννης πάλι, εκπληρώνοντας το προφητικό έργο με τρόμο ταπεινωνόταν. Οι τάξεις των Αγγέλων γέμιζαν έκπληξη, βλέποντας Εσένα να βαπτίζεσαι στα νερά. Και όλοι όσοι βρίσκονταν στο σκοτάδι, φωτίζονταν απευθύνοντας ύμνους σ' Εσένα που φανερώθηκες και φώτισες τον κόσμο.
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου