ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πιο θανατηφόρες από πέρσι οι γιορτές για τους οδηγούς...

 





Με αίμα βάφτηκαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων δεκάδων Ελλήνων οδηγών. Τα τροχαία δυστυχήματα αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρσι, παρόλο που η μετακίνηση των οχημάτων από και προς την επαρχία ήταν... μικρότερη.Από την Τρίτη πριν από τα Χριστούγεννα 21 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου συνολικά σημειώθηκαν 54 θανατηφόρα δυστυχήματα με 63 νεκρούς έναντι 43 δυστυχημάτων με 49 νεκρούς, πέρσι.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατεγράφησαν επίσης 71 βαριά ατυχήματα έναντι 60 και 511 ελαφρά ατυχήματα έναντι 562.
Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ατυχημάτων φαίνεται να έπαιξε τόσο ο ανθρώπινος παράγοντας όσο και το οδικό δίκτυο, αφού εκτός από τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους όπως στην Πατρών- Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και στην Εγνατία Οδό τα υπόλοιπα 32 έγιναν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και 18 σε κατοικημένες περιοχές.
Από τα 54 θανατηφόρα δυστυχήματα τα 23 οφείλονταν σε σύγκρουση, τα 18 σε εκτροπή, τα 9 σε παράσυρση πεζού και τα 4 σε πρόσκρουση.
Τα αίτια εστιάζονται στην υπερβολική ταχύτητα, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, στην οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, στην παραβίαση προτεραιότητας και στην απόσπαση προσοχής.
Από το σύνολο των 43.960 παραβιάσεων οι 9.568 αφορούν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 2.203 σε παραβάσεις μέθης, οι 1.219 σε μη χρήση κράνους, οι 1.074 στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 576 σε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οι 503 σε χρήση κινητών τηλεφώνων, 411 σε παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, 101 σε παραβίαση προτεραιότητας, 232 σε αντικανονικό προσπέρασμα και 117 σε αντικανονικούς ελιγμούς. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου