ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες στην Νομική Πρύτανης: «Καθοδηγούμενη η κατάληψη - Εκκενώστε τη Σχολή» - Εφαρμόστε το νόμο, λέει το υπουργείο Εσωτερικών






Να εγγυηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου για την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής από το κτίριο της οδού Σόλωνος σε άλλο κτίριο, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα του πανεπιστημίου αλλά της Πολιτείας,.. ζήτησαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν λίγα λεπτά στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Πελεγρίνης αλλά και ο πρόεδρος της Συνόδου των πρυτάνεων ΑΕΙ κ. Θ. Παπαθεοδώρου.
Επίσης, δήλωσαν ότι το πρόβλημα που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ουσιαστικά θέμα μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, την υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κυρία Άννα Νταλάρα, τον περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό και τον δήμαρχο κ. Γ. Καμίνη. Παράλληλα, επέκρινε όσους ιδιοτελώς εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά το θέμα και όσους επένδυσαν στην κατάργηση του ασύλου. Ζήτησε την άμεση εκκένωση του κτηρίου σήμερα κιόλας αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι το θέμα είναι ανθρωπιστικό. Ακόμη σημείωσε ότι η κατάληψη είναι καθοδηγούμενη και υπάρχει κατάχρηση του ασύλου.


Δεν αίρεται το άσυλο
Δεν τίθεται θέμα δυναμικής επέμβασης της αστυνομίας και εκκένωσης της Νομικής Σχολής Αθηνών, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου.
Είπε ακόμη ότι η εφαρμογή του νόμου περί ασύλου δεν ξεκινάει εκεί που αρχίζει η καταστολή. Το ζήτημα μεταβιβάστηκε έντεχνα σε αυτούς που δεν μπορούν να το διαχειριστούν, έτσι και τα πανεπιστήμια ζητούν από το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, κατέληξε ο κ. Παπαθεοδωρου.
Υπουργείο Εσωτερικών
Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών σχολιάζοντας την έκκληση του κ. Πελεγρίνη για εκκένωση της Σχολής δήλωσαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» και στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα ότι απαιτείται από τις πρυτανικές αρχές σοβαρότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους όπως αυτά απορρέουν από τον νόμο και την ισότητά τους.
Επίσης η κ. Νταλάρα δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι «έχουμε αργήσει να ασχοληθούμε με το θέμα των μεταναστών και ότι πρέπει σε πιο γρρήγορο χρόνο να κάνουμε δεκτές ή να απορρίπτουμε τις αιτήσεις τους για άσυλο». Επίσης, καταλόγισε υποκρισία στις χώρες της δυτικής Ευρώπης στο μεταναστικό θέμα.




ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου