ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ορίστηκαν οι τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας - Δείτε το ρεπορτάζ....








Τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε χτες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, συμπληρώνοντας το παζλ της ιεραρχίας του νέου θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η οποία... θα λάβει την τελική της μορφή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα ορίστηκαν: Ο Πασχάλης Χαρούμενος, από την Καστοριά, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη Φλώρινα, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Ο Αθανάσιος Κοσματόπουλος από την Κοζάνη, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής.
Ακόμη ο Γ. Δακής ανακοίνωσε ότι θα προτείνει αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Πάτρα, πρώην δήμαρχο του δήμου Ασκίου. Η θέση αυτή θεωρείται νευραλγική, καθώς στην Οικονομική Επιτροπή που είναι πολύ σημαντική, προεδρεύει ο περιφερειάρχης, τον οποίο κατά την απουσία του θα αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο περιφερειάρχης δεν όρισε αναπληρωτή περιφερειάρχη. Σύμφωνα με το νόμο ορίζεται ένας αντιπεριφερειάρχης, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, καθήκοντα αναπληρωτή περιφερειάρχη ασκεί ο πρώτος σε ψήφους της μεγαλύτερης περιφερειακής ενότητας, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Παναγιώτης Πλακεντάς, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Δακής δεν βιάζεται για τον ορισμό αναπληρωτή περιφερειάρχη, οπότε ο Π. Πλακεντάς θα είναι για αρκετό καιρό «δεύτερος τη τάξει».
«Η επιλογή των αντιπεριφερειαρχών και ο συνολικός σχεδιασμός οργάνωσης της Περιφέρειας έγινε με την φιλοσοφία της σύνθεσης των λειτουργιών χωρίς επικαλύψεις, με γνώμονα την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων της Δυτικής Μακεδονίας. Σ αυτή την επιλογή είχα να επιλέξω μεταξύ ισότιμων και ισάξιων συνεργατών», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Για τη συμπλήρωση της αυτοδιοικητικής πυραμίδας στη Δυτική Μακεδονία, ο Γ. Δακής σημείωσε ότι «στο προσεχές διάστημα θα συγκροτήσουμε δύο θεματικές επιτροπές, αποτελούμενες από περιφερειακούς συμβούλους, τις αρμοδιότητες των οποίων θα τις ορίσει το περιφερειακό συμβούλιο».
Μία άλλη θέση «κλειδί» που αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα, είναι αυτή του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που ακούγεται με περισσότερες πιθανότητες, είναι αυτό του Σωτήρη Βώσδου από τη Φλώρινα, πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Φυσικά στην διοικητική πυραμίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, να προσθέσουμε τους αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων, που είναι: Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.
Στον σύντομο χαιρετισμό τους οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους και υποσχέθηκαν να εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία και να μην διαψεύσουν τις ελπίδες των Δυτικομακεδόνων.
Μιλώντας για τους πόρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο Γ. Δακής σημείωσε ότι «οι πρώτοι πόροι που θα έχουμε, είναι αυτοί των τεσσάρων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, προστιθέμενοι στο σύνολό τους. Πιστεύω ότι η εκροή των πρώτων χρημάτων θα γίνει σύντομα». Επίσης, είπε ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ΕΝ.Π.Ε.), όργανο αντίστοιχο της ΕΝΑΕ, έχει συγκροτηθεί και είναι μεταβατικό. «Σ αυτό το όργανο είναι πρόεδρος ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και συμμετέχουμε όλοι οι περιφερειάρχες των δεκατριών Περιφερειών», σημείωσε ο Γ. Δακής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το περιφερειακό συμβούλιο όρισε την πρώτη συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα, ώρα 7.30 μ.μ. και είναι «έκτακτη». Θα συζητηθούν δύο σοβαρά θέματα επικαιρότητας, όπως η μετεγκατάσταση της Ακρινής, που γίνεται με χρήματα του Τοπικού Πόρου σε έναν βαθμό, καθώς και η υποβάθμιση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, που γίνεται με το άρθρο 34 του Ν. 3896/2010.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ


  Δείτε το ρεπορτάζ από  KOZANI.TV:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου