ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Οι κάτοικοι του Διστόμου ζητούν τις γερμανικές αποζημιώσεις...







Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα των Θεοφανείων εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως νέοι, του μαρτυρικού Διστόμου, μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν αναμμένη τη διεκδίκηση... των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, για τη σφαγή των 218 συμπατριωτών τους στις 10 Ιουνίου 1944.
Οι συγκεντρωθέντες, που επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Πρεσβείας, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τους Έλληνες, αλλά έχουν και οφειλές, τόσο στο Δίστομο, όσο και στα Καλάβρυτα, αλλά και δεκάδες ακόμη μαρτυρικά χωριά.
«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί, δεν το κάνουν για τα λεφτά της αποζημίωσης, αλλά για την αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Για να υπάρξει μετά από 67 χρόνια δικαίωση των σφαγιασθέντων», τονίζεται στο ψήφισμά.
Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την εκπνοή -στις 14 Ιανουαρίου- της προθεσμίας για να κάνει παράσταση το ελληνικό κράτος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η γερμανική κυβέρνηση για να ακυρώσει απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων, με την οποία οι προσφεύγοντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου είχαν ουσιαστικά κερδίσει και ήταν εν εξελίξει η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στο ιταλικό έδαφος.
Πρόκειται για έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου νομάρχη Βοιωτίας, Γιάννη Σταμούλη.
Επιτροπή νομικών των υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης εξετάζει αυτές τις μέρες όλες τις νομικές πτυχές σε βάθος και με γνώμονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία διαδήλωσαν άνθρωποι κρατώντας αναμμένα κεριά, που ήταν παρόντες στη γερμανική θηριωδία, απόγονοι θυμάτων, αλλά και η νεότερη γενιά νέων κατοίκων του Διστόμου, καθώς επίσης και φοιτητές, αλλά και απλοί πολίτες από την Αθήνα.
ΥΓ ΑΕΤΟΥ:Και στον Νομό μας έχουμε αρκετούς που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς. Εδώ τι γίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου