ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 - Ο Σαλπιγγίδης έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά






Θριαμβευτική είσοδος του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Αν και αγωνίστηκε χωρίς κόσμο στο πλευρό του, με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57' νίκησε (1-0) τον Ολυμπιακό, στην έδρα του οποίου είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) πριν από 15 μέρες. Δίκαιη η πρόκριση του «δικεφάλου», ο διαιτητής του στέρησε... ένα πέναλτι σε χέρι του Μιραλάς, ο οποίος αποβλήθηκε στο 85'. 
Το ντέρμπι ξεκίνησε... έξω από το γήπεδο. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την Τούμπα σε ακτίνα 200 μέτρων, αλλά περίπου 250 οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και δέχθηκαν δακρυγόνα από τους αστυνομικούς. Παράλληλα, επίθεση δέχθηκε το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού, αλλά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απώθησαν τους συγκεντρωμένους.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το πείραμα του Χάβου να χρησιμοποιήσει τον Λίνο ως αριστερό χαφ με τον Σαβίνι από πίσω έπιασε, ενώ την ίδια στιγμή, Τζιμπούρ και Ρόμενταλ ήταν απόντες από το γήπεδο και δεν δικαίωσαν σε κανένα σημείο τον Βαλβέρδε. Ο “δικέφαλος” θέλησε να αιφνιδιάσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν στο δεύτερο λεπτό ο Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να νικήσει με μακρινό σουτ του Νικοπολίδη, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο αριστερό του δοκάρι.
Στη συνέχεια του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή (69% στο πρώτο 45λεπτο), αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τον Χαλκιά σε κανένα σημείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις τελικές προσπάθειες που “έγραψε” η φιλοξενούμενη ομάδα πριν την ανάπαυλα ήταν μία κεφαλιά και τέσσερα μακρινά σουτ, που όλα έστειλαν την μπάλα απελπιστικά άουτ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος, είχε στο μυαλό του να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και αν δοθεί κάποια ευκαιρία να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να μην δείχνει διάθεση να απαντήσει. Ο Σαλπιγγίδης προειδοποίησε στο 54' όταν ξεχάστηκε από τους αμυντικούς των “ερυθρολεύκων”, όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν πιο προσεκτικός και αφού στόπαρε με το στήθος, με ωραίο δεξί πλασέ νίκησε τον Νικοπολίδη. Το γκολ αφιερώθηκε στον Πάμπλο Κοντρέρας, που έχασε τον πατέρα του την Κυριακή και βρίσκεται στην πατρίδα του. Ο Μπρούνο Τσιρίλο, παρτενέρ του Χιλιανού στην άμυνα του ΠΑΟΚ, σήκωσε μία φανέλα του φίλου του για να τον τιμήσει.
Ο Βαλβέρδε εξάντλησε νωρίς τις αλλαγές του, βγάζοντας μέχρι το 61' τους Τζιμπούρ, Ρόμενταλ και Φουστέρ. Όμως, ούτε οι αντικαταστάτες τους, Πάντελιτς, Ζαϊρί και Φετφατζίδης, μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί. Αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν τελικά ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο διαιτητής Πέτρος Μάνδαλος όχι μόνο δεν είδε το χέρι του Μιραλάς στην εκτέλεση φάουλ του Λίνο, αλλά δεν έδωσε ούτε κόρνερ!
Οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες στο 85'. Ο Μιραλάς χτύπησε εκτός φάσης τον Ίβιτς και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ κατά την έξοδό του δέχθηκε από την εξέδρα (και τους λίγους οπαδούς που βρίσκονταν εκεί με προσκλήσεις της ΠΑΕ) κομμάτι γυαλιού στο πρόσωπο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.
Ο Ολυμπιακός ξύπνησε ουσιαστικά στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων, όταν ήταν πια πολύ αργά. Έχασε τη μόνη μεγάλη του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 93', όταν ο Τοροσίδης σούταρε από κοντά, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.

Το φιλμ του αγώνα
2' ΔΟΚΑΡΙ: Δυνατό διαγώνιο σουτ του Βιεϊρίνια, ο Νικοπολίδης μόλις που βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο αριστερό του δοκάρι
17' Ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ίβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου από το ύψος της περιοχής ήταν κακό
23' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από μακριά, μπλόκαρε εύκολα ο Νικοπολίδης
35' Κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Τσιρίλο απομάκρυνε και ο Μιραλάς έξω από την περιοχή έκανε το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
41' Ο Φουστέρ άνοιξε στα δεξιά του στον Μοντέστο, αλλά το σουτ του Κορσικανού πέρασε αρκετά άουτ.
45' Νέο μακρινό σουτ, αυτή τη φορά από τον Ρόμενταλ, χωρίς να ανησυχήσει τον Χαλκιά
47' Ωραία ενέργεια του Βιεϊρίνια, που απέφυγε τον Μέλμπεργκ και σούταρε έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και πρόλαβε να μπλοκάρει πριν μπει στη φάση ο Ίβιτς
54' Mπαλιά του Βιεϊρίνια στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μόνος του απέναντι στον Νικοπολίδη έχασε το κοντρόλ και πρόλαβαν να τον κλείσουν Παπαδόπουλος και Μοντέστο
57' ΓΚΟΛ (1-0): Ο Βιεϊρίνια σήκωσε την μπάλα, ο Ίβιτς την "έσπασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Νικοπολίδη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφιέρωσαν το γκολ στον Πάμπλο Κοντρέρας που βρίσκεται στη Χιλή, γιατί έχασε τον πατέρα του
73' Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Μιραλάς που ήταν στο τείχος έκανε χέρι, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, αλλά ούτε καν κόρνερ
85' ΚΟΚΚΙΝΗ: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μιραλάς για χτύπημα στον Ίβιτς. Κατά την έξοδό του από το γήπεδο δέχθηκε ένα κομμάτι γυαλί στο πρόσωπο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί
89' Αναταραχή στην άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη, που έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ
ΣΚΟΡΕΡ: 57' Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Π. Μάνδαλος (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Σαβίνι, Tσουκαλάς, Ίβιτς - Τζιμπούρ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα
ΚΟΚΚΙΝΗ:
85' Μιραλάς (απευθείας)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (72' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Λίνο, Ίβιτς (93' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (83' Μουσλίμοβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Πάντελιτς), Μιραλάς, Τζιμπούρ (61' Φετφατζίδης)

Είπαν:


Μάκης Χάβος
: «Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας και είναι πολύ θετικό ότι συνεχίζουμε και στους τρεις στόχους μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Τη νίκη αυτή τη χρωστούσαμε στον κόσμο μας, που δεν μας άφησαν να τον έχουμε κοντά μας, όσο και στον Πάμπλο Κοντρέρας, που λόγω ενός σοβαρού προβλήματος δεν ήταν μαζί μας. Του την αφιερώνουμε. Είχαμε ένα μεγάλο τραύμα από την απώλεια του πατέρα του. Μας κόπηκαν τα πόδια από αυτό που συνέβη και θεωρώ πως επηρέασε την εμφάνισή μας στο ματς με τον Άρη. Όλα τα παιδιά ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη στον συμπαίκτη τους. Ήταν πολύ σημαντικό για μας.
Είχα πει πριν τις γιορτές ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη στη λειτουργία της στη συνέχεια μετά από τους πολλούς τραυματισμούς που είχαμε. Δουλεύουμε σωστά, υπάρχει ανταπόκριση από τους παίκτες και ποιότητα. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Θα πάνε όλα καλά. Είμαι σίγουρος. Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ερνέστο Βαλβέρδε: 
«Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες. Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος είχε μόνο ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο δεύτερο λεπτό. Εμείς στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, γιατί ο ΠΑΟΚ είχε κλειστεί πολύ πίσω, αλλά δεν ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Κάναμε μόνο κάποια μακρινά σουτ, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της ανάπαυλας ήμασταν σίγουροι πως θα κερδίζαμε. Η ομάδα που θα έβαζε ένα γκολ θα είχε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε νωρίς το γκολ και δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε.
Δεν πιστεύω πως ήμασταν ανοργάνωτοι στην επίθεση, αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να επιρρίψουμε ευθύνες στους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ όποια ομάδα μένει με δέκα παίκτες στο τέλος, χάνει. Να είστε σίγουροι ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και θα κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Το κλειδί του αποκλεισμού ήταν το αποτέλεσμα στην έδρα μας. Ξέραμε ότι το σημερινό δεν θα ήταν ένα παιχνίδι με πολλά γκολ. Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που φέρνει ο ΠΑΟΚ και τα δικά μας αποτελέσματα εκτός έδρας. Σίγουρα όμως στο Καραϊσκάκη θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο σκορ από αυτό που είχαμε».

Βαγγέλης Μαρινάκης:
 «Χάσαμε, τελείωσε και κοιτάμε μπροστά». 

  ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου