ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών







Ψηφίζουν σήμερα Κυριακή και τη Δευτέρα οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρο  Εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την... ανάδειξη νέων προέδρων.
Από την ανατολή έως τη δύση του Ήλιου, οι Αθηναίοι δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 52 κάλπες (26 για τους υποψηφίους προέδρους και 26 για τους υποψηφίους συμβούλους) που θα στηθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60).
Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 12 υποψηφίων προέδρων και των 14 συνδυασμών (δύο συνδυασμοί δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο).
Σε περίπτωση μη εκλογής προέδρου κατά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, κάτι που θεωρείται βέβαιο από τους δικηγόρους, ο δεύτερος γύρος των εκλογών στον ΔΣΑ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011 (7 Μαρτίου είναι Καθαρά Δευτέρα).
Για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50 συν ένα τοις εκατό των ψηφισάντων.
Κυρίαρχα στοιχεία και σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές στην Αθήνα είναι η πολυδιάσπαση και απουσία χρίσματος σε υποψηφίους από τα μεγάλα κόμματα
Από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος θα διεκδικήσουν την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τέσσερις υποψήφιοι. Πρώτος είναι ο Δημ. Βερβεσός, ο οποίος σε προηγούμενη εσωκομματική ψηφοφορία επικράτησε του σημερινού συμβούλου Ι. Χαρακτινιώτη, υποψήφιου σύμβουλου στο ψηφοδέλτιο του Βερβεσού.
Ακόμη, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κατέρχεται στις εκλογές ο επί σειρά ετών σύμβουλος του ΔΣΑ Χαράλαμπος Αναλυτής.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος πρόεδρος και σημερινός σύμβουλος Βασίλης Κατσαφάδος, ο οποίος είχε εκλεγεί κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση με το συνδυασμό του Νικόλα Κανελλόπουλου.
Ο Κανελλόπουλος δεν συμμετέχει στις δικηγορικές εκλογές, καθώς έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Παν. Περάκης.
Από το χώρο της ΝΔ κατέρχονται τρεις υποψήφιοι πρόεδροι. Πρώτος είναι ο σημερινός σύμβουλος του Συλλόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του για δεύτερη φορά.
Δεύτερος υποψήφιος από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας επικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών (2009), επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής "Συνήγορος του Καταναλωτή" (2005-2007) και πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (2007-2009). Ο Δ. Μουστακάτος 

είναι ο τρίτος υποψήφιος πρόεδρος από την πλευρά της Ν.Δ.
Από το χώρο του ΚΚΕ κατέ
ρχεται ο Αγγ. Βρεττός, και από το χώρο του Συνασπισμού ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θ. Σχινάς.
Επίσης, στις εκλογές κατέρχονται οι Παν. Γαλετσέλλης (στο παρελθόν είχε υποστηριχθεί από το ΔΗΚΙ) και Γ. Μαραγκός.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κλ. Καραντζάς κατέρχεται ως ανεξάρτητος, αλλά στις περασμένες δικηγορικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δ. Χατζημιχάλη, ο οποίος συμμετείχε στις εκλογές και εξελέγη από το χώρο της ΝΔ.
Ωστόσο ο κ. Χατζημιχάλης στις επικείμενες εκλογές δεν κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος, αλλά συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαφειρόπουλου.
Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο Δ. Παξινός, έπειτα από τρεις συνεχόμενες τριετίες προεδρίας στο ΔΣΑ, δεν συμμετέχει σε αυτές τις δικηγορικές εκλογές.


Διαβάστε ακόμη:

Ψηφίζουν και οι δικηγόροι των Γρεβενών - Δείτε ποιοί θα εκλεγούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου