ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

1 δισ. μηνύματα twitter εβδομαδιαίως και η αξία ανεβαίνει











Εάν κάποιος ρωτούσε το twitter πώς τα πάει, η απάντηση θα ήταν «καλά ευχαριστώ». Οι αριθμοί που έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνθρωποι της ομώνυμης εταιρείας δείχνουν πως σταδιακά το twitter (κάτι σαν το sms του Διαδικτύου για να το περιγράψουμε όσο το δυνατόν πιο απλά) κερδίζει έδαφος και...
αξία.
Κάθε ημέρα εγγράφονται στην υπηρεσία 460.000 άνθρωποι, ενώ σε κάθε 24ωρο καταγράφονται κατά μέσο όρο 140 εκατ. μηνύματα. Χρειάστηκαν τρία χρόνια, δύο μήνες και μία ημέρα από τη δημιουργία του προκειμένου το twitter να φτάσει στον αριθμό του 1 δισ. μηνυμάτων, ενώ σήμερα χρειάζεται μόλις μία εβδομάδα για τον ίδιο αριθμό.
Φυσικά, μια τέτοια δημοτικότητα έχει απαιτήσεις σε εξοπλισμό και προσωπικό. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και σήμερα, τρία χρόνια μετά δηλαδή, ο αριθμός των εργαζομένων στην εταιρεία του twitter αυξήθηκε κατά 50 φορές και φτάνει πια τα 400 άτομα.
Το μόνο στοιχείο που δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στελέχη του twitter είναι η αξία της υπηρεσίας. Σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, το twitter σήμερα αξίζει γύρω στα 7-8 δισ. δολάρια.
Βέβαια, είναι δύσκολο να το συγκρίνει κανείς με το Facebook που υπολογίζεται πως η αξία του ξεπερνάει πια τα 60 δισ., αλλά τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση πρόκειται για εκτιμήσεις που δεν ξέρουμε κατά πόσο τελικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.




ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ 
moumouris@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου