ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία... - Ανακοινώνονται οι πρώτοι νεκροί...






8,9 Ρίχτερ "χτύπησαν" τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 8 το πρωί (Ώρα Ελλάδας). Ισχυροί και συνεχείς είναι οι μετασεισμοί.Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί, δεκάδες τραυματίες ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται,.. ανάμεσά τους και παιδιά, μεταδίδει τηλεοπτικό δίκτυο στην Ιαπωνία. Περισσότερα από 4,5 εκατ. σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στην περιοχή του Τόκιο και σε όλες, σχεδόν, τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.
Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήταν διάρκειας 2 λεπτών. Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγα λεπτά αργότερα στο Τόκιο.
Λίγη ώρα αργότερα τσουνάμι, με κύματα ύψους τεσσάρων μέτρων χτύπησε τις ακτές, που παρέσυρε κτίρια και αυτοκίνητα στο πέρασμά του.
Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, αυτοκίνητα παρασύρονται από το τσουνάμι, οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες, έχουν διακοπεί στις περιοχές που χτύπησε ο σεισμός.
Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε την περιοχή Σεντάι, στην βορειοανατολική πλευρά της χώρας. Οι εικόνες δείχνουν την πίστα του αεροδρομίου της περιοχής Σεντάι να έχει πλημμυρίσει. Συναγερμός για τσουνάμι κηρύχθηκε για όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, μεταξύ αυτών, των ακτών της Αυστραλίας, του Μεξικού και των ακτών της κεντρικής κ' νότιας Αμερικής.
Τα παλιρροϊκά κύμματα είναι ψηλότερα από ορισμένα νησιά του Ειρηνικού, αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός.
Πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τις περιοχές που επλήγη από τον σεισμό, σύμφωνα με ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, ζήτησε και χερσαίες δυνάμεις, από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, να αποσταλούν στην περιοχή. Οκτώ πολεμικά αεροσκάφη ήδη κατευθύνονται προς την περιοχή.
Ένα διυλιστήριο στην πόλη Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο έχει τυλιχθεί στις φλόγες, μετά τον ισχυρό σεισμό, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ενώ η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων, έχει διακοπεί αυτομάτως. Τα εργοστάσια βρίσκονται στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα, από την πλευρά του Ειρηνικού. Με ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια.
Να εκκενώσουν 19 περιοχές κάλεσαν οι αρχές των Φιλιππίνων, χιλιάδες κατοίκους της ανατολικής χώρας, μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι. Οι αρχές στην Ταϊβάν, ήδη, έχουν αρχίσει να απομακρύνουν κατοίκους από την ανατολική ακτή του νησιού ενώ κύματα ύψους ενός μέτρου έπληξε τις νήσους Κουρίλες, σε περιοχές που, ήδη, έχουν εγκαταλείψει 11.000 κάτοικοι. Οι αρχές προειδοποιούν τα πλοία να απομακρυνθούν από τα λιμάνια.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται τριάντα διεθνείς ομάδες έρευνας και διάσωσης, προκειμένου να μεταβούν στην Ιαπωνία και να προσφέρουν βοήθεια, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου