ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο Καιρός: 'Ερχονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες








Καρφωμένο στο μηδέν θα μείνει το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει λευκά ...Κούλουμα! Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται σε Καστοριά, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα και Σιάτιστα...
Σήμερα Κυριακή αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βραδυ και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χωρας. Προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας από το βραδυ και από τα βόρεια και βαθμιία ενίσχυση των ανεμων στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά χιονοπτώσεις προβλέπονται σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Ισχυρές βροχές αναμένονται την Κυριακή σε Ιόνιο, Ηπειρο, δυτική Στέρεα, και δυτική Πελοπόννησο.
Χιόνια έπεσαν χθες σε περιοχές της Μακεδονίας, του Νομού Ιωαννίνων, στη λίμνη Πλαστήρα και στα ορεινά του Καρπενησίου. Χιόνισε επίσης στα Θεοδωριανά Άρτας, ενώ έβρεξε σε Τρίκαλα, Γρεβενά και Μακρακώμη. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Άρτα, στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα, στο Πάπιγκο και στην Παραμυθία. Βροχές και στα Χανιά της Κρήτης και σε περιοχές της Ηλείας.
Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, το νομό Αχαΐας, τον νομό Λακωνίας, και την Κεφαλλονιά. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου, στην κεντρική Στερεά και στη δυτική Κρήτη.


Ραγδαία επιδείνωση από Κ. Δευτέρα


Πολικές θερμοκρασίες αναμένονται τη Δευτέρα που ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο Χριστούγεννα παρά Σαρακοστή.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ο καιρός θα επιδεινωθεί από την Δευτέρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Θα χιονίσει ακόμα και στα νησιά.
Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου