ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

“Κρίσεις” στις Ένοπλες Δυνάμεις: Και οι “πράσινοι”έσονται πρώτοι







Αποκαλυπτικό είναι το παρασκήνιο και από τη δεύτερη φάση των κρίσεων των αξιωματικών των Ε.Δ. Μετά την ολοκλήρωση και των νέων τοποθετήσεων, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κομματικοκρατία στις Ε.Δ. «ζει και βασιλεύει». Ας..
αρχίσουμε από τον Στρατό Ξηράς, που ακούσαμε τα λιγότερα παράπονα. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστρατεία των Ταξιάρχων Α. Χατζηαλεξιάδη, διευθυντή του Γραφείου του πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγού Ντούβα, Ι. Μέρη που είχε περάσει από το επιτελείο του πρώην υπουργού Ι. Βαρβιτσιώτη και Γ. Καραγιάννη που, αν και άριστος αξιωματικός, αποστρατεύτηκε από τη θέση του Επιτελάρχη ΓΕΕΦ στην Κύπρο. Ο δε συνολικός αριθμός των 76 συνταγματαρχών που αποστρατεύτηκαν δεν θεωρείται μεγάλος.
Αρκετά παράπονα στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου αποστρατεύτηκαν ικανοί αξιωματικοί λόγω «γαλάζιας απόχρωσης», όπως οι αρχιπλοίαρχοι Β. Κυριαζής, Π. Αντωνίου και Ι. Λεοντακιανάκος, ο οποίος μάλιστα διακρίθηκε τη χρονιά που πέρασε διότι αναβάθμισε τη Σχολή Πολέμου των Ε.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Αίσθηση προκάλεσε η αποστρατεία του αρχιπλοίαρχου Α. Μπάστα, διευθυντή του πρώην Α/ΓΕΝ Γ. Καραμαλίκη, αν και είχε συμπληρώσει μόλις 9 μήνες στον βαθμό. Εκεί που τα πράγματα αγρίεψαν ήταν στον βαθμό του πλοιάρχου, όπου ουσιαστικά «καθάρισαν» τις τάξεις 81 και 82, προκειμένου να προάγουν σε αρχιπλοιάρχους δύο από τους «εκλεκτούς» του συστήματος, τους πλοίαρχους Σ. Κανάρη και Ν. Καστανιά. Έτσι αποστρατεύτηκαν ή παραλείφθηκαν καλοί αξιωματικοί όπως ο Ρ. Φουντουλάκης, ο Ν. Σαΐτης που αποστρατεύεται από ακόλουθος άμυνας στο Τόκιο, ο Δ. Τσαϊλάς, ο Μ. Παπαγεωργίου (ακόλουθος στο Λονδίνο), ο Κ. Μαντζάκος, ο Ι. Πάτας κ.ά. Αίσθηση δημιούργησε η αποστρατεία του πολύ καλού πλοιάρχου μηχανικού Ι. Φιλιππή. Τέλος, από τις τοποθετήσεις ξεχωρίζει η ανάληψη του Β΄ κλάδου του ΓΕΝ από τον πρ. υπασπιστή του Μπετενιώτη, αρχιπλοίαρχο Α. Κατσάρη, και η θέση του αρχιεπιστολέα Στόλου από τον αρχιπλοίαρχο Ν. Καστανιά. Μαθαίνουμε δε, ότι ούτε ο νέος υπαρχηγός Στόλου, υποναύαρχος Ε. Αποστολάκης (πρώην υπασπιστής του Γιάννου Παπαντωνίου), ούτε ο νέος αρχιεπιστολέας Στόλου έχουν κάνει διοικητές ομάδας πλοίων, οι δε ώρες που έχουν γράψει στα καράβια είναι ελάχιστες!
Προήχθη ο 60ός!
Τα πιο πολλά παράπονα τα ακούσαμε για τις κρίσεις στην Πολεμική Αεροπορία, όπου μιλάμε για «σφαγή» σμηνάρχων. Συγκεκριμένα, αφού αποστρατεύθηκαν όλοι οι περσινοί παραλειφθέντες, «ξεκληρίστηκε» και όλη η επόμενη σειρά σμηνάρχων για να προαχθεί σε ταξίαρχο ο 60ός, που όλως τυχαίως είναι ο πρώην υπασπιστής του νυν υπουργού Ευάγγ. Βενιζέλου, σμήναρχος Λ. Ευαγγέλου, αλλά και ο υπασπιστής του Π. Μπεγλίτη, σμήναρχος Ν. Λιακόπουλος. Το πογκρόμ αυτό παρέσυρε αξιωματικούς εγνωσμένης αξίας, όπως ο σμήναρχος Δ. Μιχαλολιάκος, στενός συγγενής του δημάρχου Πειραιά, αξιωματικός με μεγάλη επιτελική εμπειρία σε εθνικά και διεθνή-ΝΑΤΟϊκά θέματα, αλλά και πτητική εμπειρία σε μαχητικά αεροσκάφη 1ης, 2ης και 3ης γενιάς. Αλλά και άλλους ικανούς αξιωματικούς, όπως τους Ν. Γαλανό, Κ. Βέζο, Σ. Βλάση κ.ά. Επίσης, αποστρατεύθηκαν ή παραλείφθηκαν –πάλι όλως τυχαίως– οι διατελέσαντες υπασπιστές του Ε. Μεϊμαράκη, με ιδιαίτερα χτυπητή την αποστρατεία του ταξίαρχου Ν. Θεοχάρη, διοικητή της 110 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και του σμήναρχου Ν. Μήλα, ενός πολύ ικανού αξιωματικού. Συνεχίστηκαν δε οι αντιδράσεις για την αποστρατεία του ταξίαρχου μηχανικού Ι. Κούτρα, που ήταν αρχηγός σειράς και μέχρι πρότινος διευθυντής Γ΄ Κλάδου ΔΑΥ και ΑΤΑ. Έτσι σήμερα δεν υπάρχει κατάλληλος υποπτέραρχος να καλύψει τη θέση του Γ΄ Κλαδάρχη του ΓΕΑ και τοποθετήθηκε Ταξίαρχος.
Αξιοσημείωτη είναι στην ΠΑ, όπως και στο ΠΝ, η «επέλαση» των πρώην υπασπιστών των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ελέγχουν τα πάντα. Συγκεκριμένα ο γνωστός υποπτέραρχος Α. Παπανικολάου, πρώην υπασπιστής του Τσοχατζόπουλου, είναι ο νέος προσωπάρχης της ΠΑ (Β΄ Κλαδάρχης), ο υποπτέραρχος Γ. Πέτκος, πρώην υπασπιστής του Παπαντωνίου, είναι ο διοικητής Σχολής Ικάρων, ενώ ο πρώην υπασπιστής του Κοτσώνη, Χ. Λάμπρου, είναι υποπτέραρχος στο ΓΕΕΘΑ. Αν τώρα συνυπολογίσουμε τις προαγωγές σε υποπτέραρχους των Κ. Σπυρούλια και Π. Σωτηρίου και τις τοποθετήσεις τους στον Α΄ και Δ΄ Κλάδο του ΓΕΑ αντίστοιχα, επιβεβαιώνεται πλήρως η απόλυτη κυριαρχία των «πράσινων κομματικών» στην ΠΑ.


Μια ξεχωριστή περίπτωση
Ο πλοίαρχου των υποβρυχίων, Ραδ. Φουντουλάκης, από τους πιο μορφωμένους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχει μεταπτυχιακό Μaster στην Υποβρύχια Ακουστική, είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, δίδαξε επί 10 χρόνια ως καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές μελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπήρξε μεταξύ των αρχικών εμπνευστών της δημιουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και μέλος επιτροπών πολλών διεθνών συμποσίων. Την τριετία 2006-09 υπηρέτησε σε θέση κλειδί στο πιο σοβαρό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στο Στρατηγείο Μετασχηματισμού του SACT (ΗΠΑ), ως διευθυντής Εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε κατ΄ επανάληψη αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού πολυεθνικών αποστολών επιθεώρησης και υποβοήθησης διαφόρων χωρών, ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η συνημμένη επιστολή του ΝΑΤΟ αποτελεί διθύραμβο για κάθε έλληνα αξιωματικό. Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε, φαίνεται σημασία σ’ όλα αυτά και επέτρεψε να τον αποστρατεύσουν σε ηλικία 50 ετών. Και μια μικρή λεπτομέρεια: Η οικογένεια του πλοίαρχου κατάγεται από το χωριό του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Λασίθι, αλλά είναι άλλης «απόχρωσης»… Κρίμα!




ΠΑΡΟΝ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου