ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι αλλάζει στο Λύκειο;








Λιγότερα υποχρεωτικά μαθήματα και περισσότερα μαθήματα επιλογής, με έμφαση στις ερευνητικές εργασίες των μαθητών, φέρνουν οι αλλαγές που θα ισχύσουν στο Λύκειο από την επόμενη σχολική χρονιά και θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από την Άννα Διαμαντοπούλου...


Η Α' Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας, με ερευνητικές εργασίες και επτά υποχρεωτικά μαθήματα, στα οποία παραμένουν η Ιστορία και τα Θρησκευτικά.

Στη Β' Λυκείου οι μαθητές μπαίνουν σταδιακά στην εξείδικευση, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις, τη θεωρητική και τη θετική, και μαθήματα επιλογής.

Στη Γ' Λυκείου οι κατευθύνσεις γίνονται τρεις και αντιστοιχούν στις κατηγορίες σχολών που είναι οι: Πολυτεχνικές, μαθηματικοφυσικές, ιατρικές, οικονομικές, παιδαγωγικές, νομικές, φιλοσοφικές και κοινωνιολογικές.
Καινοτόμο στοιχείο του νέου λυκείου θα αποτελούν οι ερευνητικές εργασίες που θα κάνουν οι μαθητές, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η στείρα αποστήθιση της γνώσης, ενώ κάθε μαθητής αναμένεται να έχει φάκελο που θα περιέχει την αξιολόγησή του σε όλο το λύκειο.
Η εφαρμογή των αλλαγών στο λύκειο θεωρείται προϋπόθεση για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ακολουθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τελικό βαθμό για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα μετρούν οι επιδόσεις των δύο τελευταίων τάξεων, οι βαθμοί των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων που αναμένεται να μειωθούν σε 4, καθώς και η ερευνητική εργασία των μαθητών.




Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι καθηγητές, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Πέπες, θεωρούν ότι "η μεταρρυθμιστική ρητορική του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο δεν είναι ξεκομμένη από την εφαρμογή μιας μνημονιακής πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου