ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων, ζητούν οι ενοικιαστές κυλικείων Δυτικής Μακεδονίας










Με κινητοποιήσεις απειλούν οι μισθωτές κυλικείων των δημοσίων σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας με αίτημα την μείωση του μισθώματος που καταβάλλουν για την ενοικίαση των κυλικείων... τουλάχιστον κατά 30%, καθώς η οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά τον ημερήσιο τζίρο τους και ως εκ τούτου δυσκολεύονται να καταβάλλουν τα μισθώματα για την ενοικίαση των κυλικείων.
Τα παραπάνω προβλήματα των μελών των σωματείων ενοικιαστών σχολικών κυλικείων Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25/2/11 στην Πτολεμαΐδα, στην οποία παρών έδωσαν η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος.
Η εκπρόσωπος των κυλικείων νομού Κοζάνης Σεβαστή Μοραλίδου έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λέγοντας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης τα περισσότερα παιδιά δεν προμηθεύονται το κολατσιό τους από το κυλικείο αφού οι γονείς φροντίζουν να τα εφοδιάζουν με σάντουιτς και χυμούς από το σπίτι, ενώ σοβαρή επίδραση στο τζίρο των κυλικείων έχει επιφέρει και η επιδημία της γρίπης καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών που απουσιάζει λόγω γρίπης, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο ημερήσιος τζίρος των κυλικείων.
Επισημάνθηκε επίσης ότι ήδη ο κλάδος έχει απορροφήσει τις αυξήσεις του ΦΠΑ και δεν τις έχει μετακυλήσει στους μαθητές, αλλά και ότι η μείωση προσέλευσης των μαθητών στα κυλικεία οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετοί μαθητές καταφεύγουν στα διαλείμματα σε γειτονικά σουπερ μάρκετ για να προμηθευτούν το κολατσιό τους ή σε κοντινά καταστήματα καφέ, αφού οι πόρτες των σχολείων είναι ανοιχτές και δεν κλείνουν όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση τους κυλικειάρχες οι οποίοι πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γι? αυτό και ζητούν εγγράφως από τις δημοτικές αρχές τη μείωση των μισθωμάτων των κυλικείων κατά 30%.
Η δήμαρχος Εορδαίας κ. Βρυζίδου δήλωσε στους εκπροσώπους των σχολικών κυλικείων της Εορδαίας ότι θα διερευνήσει το καθεστώς μίσθωσης των κυλικείων και θα εξετάσει τις πιθανότητες για μείωση του μισθώματος που καταβάλλουν, επισήμανε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και απαιτείται συνολικότερα η παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.




Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου