ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επιστολή στο Υποργείο Παιδείας αλλά και αλλού για το Δημοτικό σχολείο Κνίδης...

Το Δημαρχείο Κνίδης




Στις  14-2-2011 οι γονείς του δημοτικού σχολείου Κνίδης επισκέφτηκαν την Περιφερειακή διευθύντρια Εκπ/σης κ. Ζυγούρη Έλενα ενόψει των επικείμενων συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν  η υπόσχεσή της ,να προταθεί... εκ μέρους της στο υπουργείο παιδείας, σε περίπτωση συγχώνευσης, σαν έδρα των σχολείων της περιοχής του Βεντζίου, το δημοτικού σχολείο της Κνίδης.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο στις 17-2-2011, ότι προτείνει και ο κ. Νάστος , ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ίδια πρόταση.
Τη επόμενη εβδομάδα ο κ. Νάστος δεν πληρεί την υπόσχεσή του και καταθέτει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας και προτείνει σε περίπτωση συγχώνευσης  σαν έδρα τη Σαρακήνα αναβαθμίζοντάς το σχολείο της σε διθέσιο.
Την Κυριακή 27-2-2010  καλεί σε  συνέλευση  τους εκ/κούς , γονείς  των σχολείων της περιοχής Βεντζίου  στο Παλαιοχώρι (τονίζοντας  δήθεν σε ουδέτερο έδαφος) που είναι το πιό κοντινό χωριό στη Σαρακήνα,  λέγοντας στο κάλεσμά του ότι θα γίνει ψήφισμα από τους γονείς κάτω από δημοκρατικές  διαδικασίες .
Όχι  μόνον δεν έγινε ψήφισμα  αλλά δεν τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες αφού έδωσε το λόγο μόνο σε τοπικούς φορείς  της Σαρακήνας.Οι  γονείς, εκ/κοί,των δημοτικών σχολείων και Κνίδης αναρωτήθηκαν για ποιό λόγο κλήθηκαν. Μάλλον για να πειστούν με άστοχα επιχειρήματα (για το καλό των παιδιών τους).Για ποιο λόγο κλήθηκαν αφού είχε σταλεί στο υπουργείο η πρόταση;
 Φυσικά οι γονείς των μαθητών 8 χωριών, Πόρου (ένας μαθητής) ,Κνίδης (τέσσερις μαθητές), Ποντινής (τέσσερις μαθητές), Βάρης (ένας μαθητής), Κέντρου (ένας μαθητής), Πυρωρών (ένας μαθητής), Αγαλαίων (δύο μαθητές), Ιτέας (ένας μαθητής), ( σύνολο 14 μαθητές) δεν εισακούστηκαν και ακούστηκαν μόνο οι απόψεις  των γονέων 3 χωριών (Νεοχωρίου,Σαρακήνας, Παλαιοχωρίου).σημαίνει ότι ο κ. Νάστος δεν βαδίζει με λογικά ,αντικειμενικά και παιδαγωγικά  κριτήρια στις συγχωνεύσεις . Και γιατί αντιδρά τόσο έντονα αφού με την πρώτη πρότασή του (έδρα Κνίδη) αφού μ’ αυτή είναι  ικανοποιημένα τα  8 χωριά από τα  11 χωριά της περιοχής Βεντζίου ; (Σημειώνουμε ότι μερικοί γονείς  του Νεοχωρίου δεν έστειλαν ποτέ τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο της Σαρακήνας  γιατί δεν πληρούσε τις ανάγκες ενός οργανωμένου σχολείου)  Θέλει να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο και στην περιοχή του Βεντζίου ή μήπως θέλει να διαλύσει  όλα τα σχολεία της περιοχής του Βεντζίου αφού οι γονείς τώρα των 8 χωριών σε περίπτωση που κλείσει το δημοτικό σχολείο Κνίδης, υπογράφουν ότι δεν επιθυμούν να  γράψουν τα  παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο της Σαρακήνας αλλά στα Γρεβενά; (μάλιστα όταν του το ανέφεραν στη συνέλευση τους είπε «πολύ καλά να τα πάτε στα Γρεβενά»)Πώς θα αναβαθμιστεί σε διθέσιο αφού στο δημοτικό σχολείο της  Σαρακήνας  ,αφού  το επόμενο διδακτικό έτος θα μείνουν μόνο παιδιά που ο αριθμός τους θα είναι μικρότερος από τα δάκτυλα της  παλάμης ενός χεριού; 

(Σημειώνεται ότι έχουν σταλεί οι αντίστοιχες υπογραφές στον κ.Βουλευτή Ν. Γρεβενών  κ. Χαντάβα Α.στον κ. Αντιπερειφερειάρχη ,κ. Δασταμάνη Γ. στο κ.  δήμαρχο κ. Κουπτσίδη Δημοσθένη και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μιχαλογιάννη Κων/νο ).
Αντιδρούμε στο κλείσιμο  του πολύ  καλά οργανωμένου δύο θέσεων εκπ/κών  και άριστα εξοπλισμένου δημοτικού Κνίδης, βραβευμένου ήδη από το υπουργείο Παιδείας  και καλούμε  την υφυπουργό  Παιδείας, τον κ. Βουλευτή, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας.


Οι γονείς των τοπικών διαμερισμάτων     

Κνίδης, Πόρου, Πυλωρών, Αγαλαίων, Κέντρου, Ιτέας, Βάρης, Ποντινής, 

Το τοπικό συμβούλιο  
 Κνίδης και Ιτέας


ΥΓ ΑΕΤΟΥ: Το κείμενο το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας εστάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου