ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υποβαθμίζεται το Α΄ΣΣστην Κοζάνη και γίνεται Μεραρχία...










Υποβαθμίζεται στρατιωτικά η Κοζάνη και η ευρύτερη περιοχή, καθώς το ιστορικό Α΄ Σώμα Στρατού μεταπίπτει σε επίπεδο μεραρχίας και καταργείται η θέση του διοικητή αντιστρατήγου. Στο πλαίσιο των «κρίσεων» των... ανώτατων αξιωματικών του στρατού, αποστρατεύτηκε ως «τερματίσας ευδοκίμως» τη θητεία του ο αντιστράτηγος Ιωάννης Μπασδάνης, μέχρι πρότινος διοικητής του Α΄ Σ.Σ. Στον αποστρατεθέντα ανώτατο αξιωματικό αποδόθηκε τιμητικά ο τίτλος του επίτιμου διοικητή του Α΄ Σ.Σ.
Ο νέος διοικητής θα έχει βαθμό υποστράτηγου και θα γνωρίζουμε το όνομά του από Δευτέρα, οπότε κρίνονται οι ταξίαρχοι. Ένας από τους προαχθέντες σε βαθμό υποστράτηγου θα έρθει να αναλάβει τη διοίκηση της υποβαθμισθείσας στρατιωτικής μονάδας στην Κοζάνη. Μέχρι τότε παραμένει στη θέση του ο Ι. Μπασδάρης, προκειμένου να παραδώσει και τυπικά στον αντικαταστάτη του.
Οι ανωτέρω αλλαγές στο στράτευμα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Νέας Δομής Διοίκησης και της Νέας Δομής Δυνάμεων. Πάντως, το υποβιβασθέν σε μεραρχία Α΄ Σ.Σ. θα διατηρήσει την ιστορική ονομασία του, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
Στο μεταξύ, ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Βάιος Χονδρός, στον οποίο παρέδωσε την περασμένη Τρίτη ο αποστρατευθείς Γρηγόρης Πατσιαρίκας. Χτες στη 1 το μεσημέρι ο ταξίαρχος Β. Χονδρός, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Κανονικά ανέλαβε τα καθήκοντά του και ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, Γιώργος Καραΐτσης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος υποδιευθυντής στην Α.Δ. Κοζάνης. Ο Γ. Καραΐτσης παίρνει τη θέση του Γιώργου Κολτσίδα που αποστρατεύτηκε.




ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Καιρός ήταν....
    Κοντέψαμε να έχουμε μόνο στρατηγούς με παχυλούς μισθούς χωρίς στρατό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή