ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πίνακας του Σεζάν σε παλιατζίδικο;

Είχε 45 εκ. ευρώ στη σοφίτα του και δεν το ήξερε...





Έναν ολόκληρο θησαυρό ενδέχεται να έχει καταχωνιασμένο στη σοφίτα του ένας βρετανός από το Νόρθαμπτον. Πριν από έξι χρόνια ανακάλυψε σε ένα παλιατζίδικο έναν πίνακα με ωραία κορνίζα και αποφάσισε να..
τον αγοράσει, κυρίως επειδή του άρεσε η κορνίζα. Μία μέρα και ενώ ξεφύλλιζε ένα βιβλίο ζωγραφικής παρατήρησε πως ένας πίνακας του γάλλου ζωγράφου Πολ Σεζάν είχε πολλές ομοιότητες με τον σκονισμένο πίνακα της σοφίτας του...
Πράγματι, ο πίνακας αυτός είναι πολύ πιθανόν να είναι έργο του γάλλου ζωγράφου και μάλιστα ενδέχεται να είναι το πιο πρώιμο έργο του Σεζάν.
Όσον αφορά στο κόστος του... μπορεί να φτάσει, ακόμα και να ξεπεράσει, τα 45. εκ ευρώ!
Ο τυχερός συλλέκτης τον αγόρασε περίπου 100 ευρώ από το παλιατζίδικο.
Ο πίνακας, οι διαστάσεις του οποίου είναι περίπου 1,20 χ 0,90 μ. απεικονίζει ένα μικρό σπίτι και ένα ποτάμι, φέρει υπογραφή και ως ημερομηνία αναφέρει το 1854.
Ο Tim Conrad, ειδικός εκτιμητής από τον οίκο δημοπρασιών Wilfords, επισημαίνει ότι ο τρόπος που είναι ζωγραφισμένος ο πίνακας μοιάζει με του Σεζάν, ο οποίος – όπως εξηγεί ο κ. Conrad – συνήθιζε να υπογράφει τα έργα του με διάφορους τρόπους.
Σημειώνει ότι θα είναι μία πολύ σημαντική ανακάλυψη, αν ο πίνακας είναι όντως του Σεζάν και πιθανότατα θα «πιάσει» περισσότερα από 45. εκ ευρώ.
Ο άνδρας, ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνει ότι δε θέλει να σκεφτεί τι θα κάνει με τα χρήματα, αν αποδειχτεί ότι ο πίνακάς του είναι όντως του Σεζάν, γιατί δε θέλει να προκαλέσει την τύχη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου