ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κοστίζει πολύ ακριβά το... μαλλί των χουλιγκάνων





Στο αναβαθμισμένο -υποτίθεται- πρωτάθλημα της Super-league την παράσταση από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές, την κλέβουν οι παράγοντες και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους, ενώ τα γήπεδα είναι το... βασίλειο των χούλιγκαν...
Με την ανοχή των παραγόντων των ΠΑΕ και της πολιτείας -νόμοι υπάρχουν, αλλά σπάνια εφαρμόζονται- κάποιοι οπαδοί δημιουργούν ανενόχλητοι σοβαρά επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων και στρέφονται ακόμα και κατά των ποδοσφαιριστών, όπως έγινε στο ντέρμπι στο Φάληρο, αλλά και στο τέλος του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Για τους αρμόδιους όμως... πέρα βρέχει.
Είναι άλλωστε κάτι που το έχουν συνηθίσει και για να το ανέχονται σημαίνει πως δεν τους ενοχλεί. Αν ήθελαν οι παράγοντες των ΠΑΕ, τα γήπεδα θα ήταν «εκκλησία» τις περισσότερες φορές, αλλά δεν το κάνουν, έστω κι αν αυτό τους κοστίζει ακριβά, αφού πληρώνουν μεγάλα ποσά σε πρόστιμα ή χάνουν τις εισπράξεις από εισιτήρια παίζοντας κεκλεισμένων των θυρών.
Είναι ενδεικτικό ότι από την περίοδο 2004-'05 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν πληρώσει συνολικά σε πρόστιμα περίπου 4 εκατ. ευρώ, ποσό που θα ήταν μεγαλύτερο αν η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague εξαντλούσε την αυστηρότητά της (πρόστιμα οι «αιώνιοι αντίπαλοι» πληρώνουν και στο μπάσκετ). Επιπλέον, έχουν δώσει και 27 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών!
Κάθε φορά που συμβαίνουν έκτροπα, οι ιθύνοντες των εμπλεκόμενων φορέων βγαίνουν στις κάμερες για να καταδικάσουν τα επεισόδια και δεσμεύονται για αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα, όπως έκανε στις αρχές της εβδομάδας ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Και την επόμενη φορά που θα υπάρξουν νέα ποδοσφαιρικά παρατράγουδα η ίδια... κασέτα θα ακουστεί.
Ο Παναθηναϊκός από το 2005 μέχρι σήμερα έχει δώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη 10 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών! Απ' αυτά, τα μισά είναι στη φετινή περίοδο κατά την οποία η κατάσταση ξέφυγε σε αρκετά παιχνίδια. Οι «πράσινοι» την τελευταία τριετία έχουν πληρώσει σε πρόστιμα στη Superleague και την UEFA, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί τους σε άλλα γήπεδα το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ. Ποσό που με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να είναι και όλο το μετεγγραφικό μπάτζετ της επόμενης περιόδου!
Η χρονιά ξεκίνησε με τους πρωταθλητές να παίζουν στην άδεια Λεωφόρο, λόγω τιμωρίας με την Ξάνθη, η οποία απέσπασε ισοπαλία. Την τρίτη αγωνιστική οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Καβάλα, οι οπαδοί τους προκάλεσαν επεισόδια εκτός γηπέδου και η ομάδα τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Ποινή που την εξέτισαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Επεισόδια έγιναν και στη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου 2010. Μία εβδομάδα αργότερα οι χούλιγκαν επέστρεψαν δριμύτεροι. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στράφηκαν κατά των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους και του προπονητικού επιτελείου! Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague επέβαλε στον Παναθηναϊκό μία αγωνιστική για τον αγώνα στην Τρίπολη και δύο γι' αυτόν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ετσι, το παιχνίδι κυπέλλου με τα Τρίκαλα και τα ματς πρωταθλήματος με Αρη και Καβάλα διεξήχθησαν σε άδειες εξέδρες.
Και όλα αυτά σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ στη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας (δόθηκαν παραπάνω από 30.000 κάρτες).
Στην Ευρώπη οι οπαδοί των ελληνικών ομάδων είναι πάντα πιο προσεχτικοί, γιατί η UEFA δεν χαρίζεται. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός στις 19 Οκτωβρίου 2006 έπαιξε με την Χάποελ Τελ Αβίβ κεκλεισμένων των θυρών. Πριν από το παιχνίδι με την Χάποελ είχαν προηγηθεί σοβαρότατα επεισόδια στον αγώνα με την Μέταλουργκ Ζαπορίζια στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, όταν οι οπαδοί πήραν στο κυνήγι τους παίκτες της ομάδας τους.
Το «ταβάνι» στα πρόστιμα στην Ευρώπη είναι 100.000 ευρώ που πλήρωσαν οι «πράσινοι» για τα όσα έγιναν την περίοδο 2008-'09 στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ και ακολουθεί το πρόστιμο των 72.775 ευρώ που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με τους Γκλάσκοου Ρέιντζερς τη σεζόν 2003-04. Στη Superleague ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 71.500 ευρώ για όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε φέτος με συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ για τα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν Καζάν, αλλά τον περιμένει βαρύτερη καμπάνα (ενδεχομένως και τιμωρία έδρας) για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, καθώς ένας οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διεξαγωγή του ματς και έκανε άσεμνη χειρονομία στον Μέσι.
Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά συνολικά 17 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (μαζί με τον σημερινό στις 3 το μεσημέρι, με αντίπαλο τον Εργοτέλη), σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει δώσει ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι του 2004 που άνοιξε τις πύλες του το νέο «Καραϊσκάκη».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της απερχόμενης (για την προηγούμενη εξαετία) αλλά και της νυν διοίκησης (για την τρέχουσα σεζόν), η απώλεια εσόδων για την ΠΑΕ αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ! Ο Ολυμπιακός έχει «πληρώσει» πολύ ακριβά μέχρι σήμερα τη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών του σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού πέρα από τα χρήματα που στερήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, αναγκάστηκαν να βγάλουν από τα ταμεία τους αρκετά χρήματα και για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν, τόσο από τα αρμόδια όργανα στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και από την UEFA.
Μόνο τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει σε πρόστιμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ (συγκεκριμένα, 978.000 ευρώ). Δηλαδή, όσο είναι το ετήσιο συμβόλαιο, για παράδειγμα, του Ιμπαγάσα. Από το φθινόπωρο του 2004 (λόγω και των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, πριν απ' την έναρξη του αγώνα με τον Πανιώνιο και τις ποινές που επιβλήθηκαν) το ποσό ανέρχεται στα 1.230.000 ευρώ. Και στην οκταετία (από την περίοδο 2003-04) αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ -όσα εισπράττει ο Μέλμπεργκ, ή όσα παίρνουν μαζί ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μανιάτης!
Το βαρύτερο πρόστιμο την τελευταία τετραετία στο πρωτάθλημα είναι εκείνο των 140.000 ευρώ που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» και στο κύπελλο αυτό των 28.500 ευρώ, για το κέρμα που δέχτηκε ο επόπτης Τρύφωνας στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Επιπλέον, ο Ολυμπιακός, που στο ξεκίνημα της περιόδου έδωσε κεκλεισμένων των θυρών τα δύο εντός έδρας παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ, με αντιπάλους της Μπέσα Καβάγε και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχει πληρώσει σχεδόν άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ (συγκεκριμένα, 925.000 ευρώ) σε πρόστιμα στην UEFA την τελευταία δεκαετία!
Μάλιστα, οι τρεις αγώνες με άδειες εξέδρες τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού με τη Λάτσιο για το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Σεπτέμβριο του 2007, αποτελούν και πλήγμα στο πρεστίζ του συλλόγου. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, από τα 92 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχουν δώσει τα τελευταία δεκατρία χρόνια, τιμωρήθηκαν από την UEFA στα 54!
Ο αγώνας με τη Λάτσιο (1-1), στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2007-08, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, διότι τον Δεκέμβριο του 2006, στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-1), τραυματίστηκε από αντικείμενο ο φροντιστής της ουκρανικής ομάδας, και η έκθεση του άγγλου διαιτητή ήταν επιβαρυντινή. Οπως ιδιαίτερα επιβαρυντική ήταν και η έκθεση ενός άλλου άγγλου ρέφερι, του Χ. Ουέμπ, στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπορντό, τον Φεβρουάριο του 2010, που οδήγησε την UEFA στο να επιβάλει ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, τις οποίες εξέτισαν τον Ιούλιο.
 ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου