ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λύκος στο μαντρί!!!!!!!







ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!!!!! ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!!!!
Θυμάστε το παραμύθι - ανέκδοτο που μας έλεγαν από παιδιά;
Ε, λοιπόν αυτή η ιστορία είναι σήμερα επίκαιρη περισσότερο από ποτέ!!!
Διαβάστε το λόγο:...
Για μια ακόμη φορά, από τις αρχές του 2010 που η κρίση μας άγγιξε στην τσέπη μας, ακούμε τα γνωστά πλέον σενάρια περί χρεωκοπίας, αναδιάρθρωσης χρέους, επιστροφής στη δραχμή, καταστροφής της οικονομίας. Γνωστά τα σενάρια, γνωστοί και οι πρωταγωνιστές.
Λύκος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει τον αιμοσταγή αρχηγό της αγέλης, τους Γερμανούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Χρωστάτε; Να πληρώσετε. Δεν μας ενδιαφέρει, άντε να σας χαρίσουμε την επιμήκυνση, αλλά παραπάνω να μην περιμένετε... Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, αλλά για να το κάνουμε θα πρέπει εσείς: 
α) Να μειώστε τις δαπάνες σας. Πώς θα το κάνετε; Δεν ξέρουμε, είσαστε κυρίαρχο κράτος. Δείτε το μόνοι σας. Με απολύσεις στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν ξέρουμε, εμείς θέλουμε να βλέπουμε νούμερα που αποδίδουν. Αδιαφορούν πραγματικά αν με απολύσεις εξαθλιωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Δεν τους ενδιαφέρει ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 20% ή το 25%... Δεν δίνουν δεκάρα αν με επιπλέον περικοπές, φυτοζοούν τόσα νοικοκυριά και μειωθεί επιπλέον η καταναλωτική ικανότητα των Ελλήνων. Και -μεταξύ μας- έχουν και ένα δίκιο από την πλευρά τους. Δικό σας το πρόβλημα λένε: δεν ξέρουμε αν τα φάγατε μαζί ή κάποιοι, δεν μας ενδιαφέρει. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνετε "ανταγωνιστικότερη" την οικονομία σας. Δηλαδή να πεινάσετε!!! Βέβαια, αγνοούν και ηθελημένα ότι η δική τους ανάπτυξη -ιδιαίτερα οι Γερμανοί- βασίστηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι στη δική μας κατανάλωση. 
Δεν τους νοιάζει, γιατί οι αγορές της ανατολής, τους δίνουν στο πολλαπλάσιο την κατανάλωση που θα χάσουν από τους εξαθλιωμένους λαούς της μη προνομιούχας Ευρώπης. Γιατί στο ίδιο καζάνι δεν είναι μόνο η χώρα μας. Αλληλεγγύη; Γιατί; Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας συνεταιρισμός. Δεν είναι ένα δημιούργημα που στηρίζεται στην έννοια του έθνους, όπως στις ΗΠΑ καλλιεργήθηκε για αιώνες...
β) Να πάτε τη σύνταξη στα 70 λένε!!! Δεν μας νοιάζει. Εμείς δουλεύουμε μέχρι τότε και αυτό να ισχύσει συνολικά σε μία γηρασμένη και δημογραφικά τελματωμένη ήπειρο. Γηραιά Ήπειρος όνομα και πράμα...
γ) Να κατοχυρώσετε συναταγματικά ότι τα ελλείματά σας και το χρέος σας θα είναι ελεγχόμενα. Δεν μας ενδιαφέρει που εσείς δεν έχετε αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία όπλων, βαριά βιομηχανία γενικά και δεν παράγετε τίποτα, άρα το εμπορικό σας ισοζύγιο και οι εξαγωγές σας έχουν πιάσει πάτο!!! Αδιαφορούμε αν η διάρθρωση της οικονομίας σας δεν μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα ανάπτυξης και κατ' επέκταση μείωση των ελλειμάτων και αποπληρωμή των χρεών. Να κόψετε το λαιμό σας!!!
Το μόνο που τους νοιάζει είναι το Ευρώ. Και το ντόμινο των "σκασμένων" ομολόγων μας που θα είναι μία καλή δαγκωματιά στον πισινό της Μέρκελ, αν και είναι διαίτερα μεγάλος και παχύς... Άρα, μικρό το κακό. Όμως τα υπερκέρδη πάντα τους ήταν επιθυμητά. Άρα κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να μας αφήσουν να πέσουμε. Αυτό πιστεύω και ελπίζω. Στο τέλος, με σκληρά νέα μέτρα, με ένα νέο μνημόνιο, θα μπούμε στο τούνελ που θα μας εξασφαλίσει τη μη χρεοκοπία και τη μη επιστροφή στη δραχμή. Με τεράστιες θυσίες! Και -το κυριότερο- με άγνωστη την ημερομηνία του πότε, όχι θα βγούμε, αλλά θα δούμε φως στην άκρη του...
Αν τα κάνετε αυτά και άλλα πολλά, τότε εμείς, μπορεί κάποτε, ακόμη και τώρα, ίσως και μετά, άντε να δούμε, να συναινέσουμε στο ευρωομόλογο, μπορεί και στην επαναγορά χρέους, στην επιμήκυνση σίγουρα, θα δούμε τί γίνεται και με το επιτόκιο του δανείου... Άντε βρε λεβέντες, για να σωθείτε κι εσείς, αφού τα ίδια χρειάζονται και άλλοι, ώστε να μην γίνει το ντόμινο της γενικής οικονομικής κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ... Μπαγάσηδες!!!


Νέες θυσίες λοιπόν.


Ο βοσκός τί κάνει; Καλά είναι θα μου πείτε...
Ο βοσκός βλέπει το λύκο να τριγυρνάει και περιμένει την επίθεση, στις 25 Μαρτίου. Ξέρει ότι είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΝΔ να ήταν, δεν ξέρει τί θα κάνει με τα πρόβατα και με το χωριό ώστε να τον βοηθήσουν και να είναι παρόντες, να βάλουν πλάτη, όταν τα πράγματα θα έρθουν έτσι ώστε να πάρουμε νέα μέτρα, να κάνουμε νέες θυσίες... Κάνει λοιπόν αυτό που δοκιμασμένα μέχρι τώρα έχει πετύχει: Να πανικοβάλλει φωνάζοντας "Μπήκε ο Λύκος στο Μαντρί!!!!"
Θα χρεοκοπήσουμε!!! Θα γίνουν εκλογές!!! Θα υπάρξει ακυβερνησία!!! Θα πεινάσουμε!!! Θα ξαναπάμε στη δραχμή!!!
Γνωστό το σενάριο και δοκιμασμένο. Ο φόβος καθηλώνει τους λαούς. Τους κάνει έρμαια των διαθέσεων κάθε ηγέτη. Τους κάνει έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε θυσία, αρκεί να σώσουν κάτι...
Αυτό παίζεται και στις μέρες μας. Δεν έιναι τυχαία όλη αυτή η επικοινωνιακή καταιγίδα που συμβαίνει και θα συνεχίσει μέχρι τη γιορτή της Παναγιάς, τον ευαγγελισμό των Ελλήνων. 
Και, αν τους βγει το σενάριο, θα έχουν να λένε ότι σώσανε πάλι τον τόπο από τη χρεωκοπία, παίρνοντας για άλλη μια φορά παράταση ζωής για την οικονομία μας, για την ίδια μας τη ζωή. Παίρνοντας ακόμη μια παράταση ζωής για την κυβέρνηση που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ και ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να πάει τον τόπο μπροστά.
Εξάλλου ο Γιώργος το είπε: "Παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, και την πήγαμε ένα βήμα μπροστά!!!".
Και ο τόπος θα πάει μπροστά, χρονικά τουλάχιστον. Μέχρι την επόμενη κρίση που θα πρέπει εκ νέου να πάρουμε νέα μέτρα, γιατί δεν μας βγαίνουν τα παλιά ή γιατι τα νέα μέτρα είναι η νέα δόση του φαρμάκου που πρέπει να πάρει ο ασθενής, αλλά ο γιατρός δεν του το λέει εξ αρχής ώστε να μην καταβάλλει το ηθικό του...
Η κυβέρνηση και τα "παπαγαλάκια εντός και εκτός χώρας" φωνάζουν; Το μάθαμε πια: ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Μην γελιόμαστε...
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...
Υ.Γ.1.: Για τα πρόβατα και τους συγχωριανούς δεν σας έγραψα. Διαλέξτε μόνοι σας τι είστε...
Υ.Γ.2.: Την φωτογραφία την πήρα από το http://avragioz.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου