ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Υποχωρούν οι αντικαθεστωτικοί στη Ρας Λανούφ, ενώ ο υιός Καντάφι απειλεί την Ιταλία...





 Οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις της Λιβύης φαίνεται ότι πετυχαίνουν κέρδη στην αντιπαράθεσή τους με τους αντικαθεστωτικούς στο ανατολικό μέτωπο της Ρας Λανούφ.'Ετσι η πρώτη γραμμή των εξεγερμένων υποχώρησε κατά 20χλμ στα περίχωρα της Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο,. όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών.
Την ίδια ώρα, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, γιος του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της Ιταλίας και την απείλησε με οικονομικά αντίποινα αν «προδώσει» το καθεστώς του οποίου είναι βασικός εμπορικός εταίρος,
«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι ακόμα και λυπημένοι από τη στάση σας διότι είστε ο πρώτος εταίρος της Λιβύης παγκοσμίως» δήλωσε στις ιταλικές εφημερίδες Corriere della Sera και Republica.
«Ο Μπερλουσκόνι είναι φίλος μας. Είμαστε γείτονες, φίλοι. Μπορούσαμε να το περιμένουμε (την προδοσία) από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, αλλά όχι από την Ιταλία.».
Ο ίδιος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Ρώσοι και οι Νοτιοαφρικανοί υποστηρίζουν τον Καντάφι, κατά συνέπεια, το καθεστώς θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Ιταλία με μία από τις παραπάνω χώρες στο οικονομικό και εμπορικό πεδίο.
«Το μήνυμα προς την Ιταλία είναι πολύ απλό: ο λιβυκός λαός είναι ενωμένος και σύντομα θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε τους λογαριασμούς μας με όλο τον κόσμο. Θα είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσουμε την Ιταλία με την Κίνα ή τη Ρωσία» εξήγησε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι αν οι αντάρτες αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας, η Ιταλία θα γεμίσει παράνομους μετανάστες και τρομοκράτες.
«Θα είναι εφιάλτης για την Ιταλία, ξυπνήστε» υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κράτησαν ανοικτή την επιλογή στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, τονίζοντας όμως πως για αυτή θα απαιτηθεί συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου.
Παράλληλα, η ΕΕ έδωσε πολιτική στήριξη στους αντικαθεστωτικούς, αλλά όχι πλήρη αναγνώριση προς το «Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο», όπως ζητούσαν Παρίσι και Λονδίνο από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Η ΕΕ δεν υιοθέτησε πλήρως τις προτάσεις για ανάληψη «δυναμικής απάντησης», που υποστήριζαν κυρίως Γαλλία και Βρετανία: «Δεν είναι η ώρα τώρα για στρατιωτική δράση» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντηση, ενώ το Βερολίνο εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικό για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου