ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανέλαβε το ΝΑΤΟ στην Λιβύη









Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη την Κυριακή ή τη Δευτέρα, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι. “Το ΝΑΤΟ θα είναι επιχειρησιακό την Κυριακή ή τη Δευτέρα”, επεσήμανε ο Φρατίνι σε..
συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Τυνησίας Τύνιδα.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χαγκ, σημείωσε ότι η ανάληψη της διοίκησης είναι θέμα «ημερών» και τόνισε ότι «έχει την προσδοκία» πως η Συμμαχία θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης και όχι μόνο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και το εμπάργκο όπλων.
Η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν ανέλαβε και την ευθύνη της προστασίας των αμάχων, ένα αίτημα που, πάντως, «εξετάζεται», όπως δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
«Εάν το καθεστώς Καντάφι θεωρεί ότι η διεθνής θέληση και ενότητα σε αυτό το θέμα εξασθενεί, τότε το περιμένει μεγάλη έκπληξη» πρόσθεσε.
Η Γαλλία και η Βρετανία προετοιμάζουν μια πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας πολιτικής και διπλωματικής “λύσης” στη Λιβύη, δήλωσε  ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Κατά την προετοιμασία της συνόδου που προβλέπεται να πραγματοποιήσει την Τρίτη στο Λονδίνο η ομάδα πολιτικής καθοδήγησης της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη “θα υπάρξει σίγουρα μια γαλλο-βρετανική πρωτοβουλία που θα δείχνει σαφώς ότι η λύση δεν είναι μόνο στρατιωτική, αλλά και πολιτική και διπλωματική”, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου μετείχε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά του Καντάφι
Οι συμμαχικές δυνάμεις που επιβάλλουν τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη έριξαν 16 πυραύλους Τόμαχοκ και πραγματοποίησαν 153 πτήσεις το 24ωρο που πέρασε με στόχο το πυροβολικό, τις μηχανοκίνητες δυνάμεις και τη διοίκησή τους και τις υποδομές ελέγχου του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
Οι επιθέσεις της συμμαχίας στις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έχουν μειώσει την ικανότητα του να ασκεί διοίκηση επί των χερσαίων δυνάμεών του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει αρχίσει να εξοπλίζει εθελοντές, δήλωσε ο αμερικανός αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ.
Ο Γκόρτνεϊ, διευθυντής της υπηρεσίας προσωπικού του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να παραδώσουν τον έλεγχο της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη στη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά θα παραμείνουν υπεύθυνες για τις επιθέσεις αέρος-εδάφους για την προστασία των αμάχων μέχρις ότου επιτευχθεί συμφωνία για την μεταβίβασή της
Νωρίτερα, πολεμικά αεροσκάφη ακούστηκαν να πετούν κοντά στην πόλη Ατζνταμπίγια στην ανατολική Λιβύη και ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς , οι οποίοι σημείωσαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επλήγησαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έγιναν στην περιοχή.
Ανταποκριτής του Ρόιτερς ο οποίος βρισκόταν σε δρόμο στα ανατολικά της πόλης δήλωσε ότι είδε καπνό κοντά στην ανατολική είσοδο της Ατζνταμπίγια.
“Περιμένω τα μαχητικά αεροσκάφη να τελειώσουν το βομβαρδισμό προτού προχωρήσω για να μπω στην πόλη”, ανέφερε ο αγωνιστής των αντικαθεστωτικών Άχμεντ αλ Μιζράτι.
Τέλος, οι λιβυκές αρχές ανέφεραν  ότι οι συμμαχικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου 100 αμάχων ως τώρα.




Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου