ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου: Ο Γεωργακόπουλος είχε εντοπίσει σκάνδαλο πριν παραιτηθεί!






Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο για την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται να είχε εντοπίσει, πριν την παραίτησή του, μια τεράστιας έκτασης διαφθορά σε ΔΟΥ της Πελοποννήσου. Όμως,.. σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το παραλίγο… σκάνδαλο “κουκουλώθηκε”, καθώς ο Ελεύθερος Τύπος γράφει χαρακτηριστικά: “Το περασμένο καλοκαίρι είχε εντοπιστεί τεράστιας έκτασης υπόθεση διαφθοράς σε ΔΟΥ της Πελοποννήσου, και ενώ ο κ. Γεωργακόπουλος, βασιζόμενος σε έκθεση – βόμβα των αρμόδιων επιθεωρητών, είχε δώσει εντολή να μετακινηθούν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της ΔΟΥ, ο αρμόδιος διευθυντής προσωπικού – στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών- δεν εισάκουσε την εντολή και οι υπάλληλοι παρέμειναν στις θέσεις τους!”.
Σαν να μην έφταναν αυτά, παραίτηση έχει υποβάλει, εδώ και ένα μήνα, ο Θ. Λιανόπουλος από την θέση του συντονιστή των πέντε ομάδων δράσης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ ένα βήμα πριν την παραίτηση βρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Αναστάσιος Μπάνος, ο οποίος, μαζί με τον γενικό διευθυντή Φορολογίας, κατήρτισε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 16 μήνες.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η παραίτηση-αποπομπή του Δημήτρη Γεωργακόπουλου έχει προκαλέσει ντόμινο παραιτήσεων στο σύστημα του υπουργείου, καθώς αναδύεται ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ του περιβάλλοντος του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του περιβάλλοντος του κ. Γεωργακόπουλου.
Πάντως, για τους καλά γνωρίζοντες, ήταν θέμα χρόνου να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο ανδρών. Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος είχε απευθείας επαφή με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και πολλές φορές, όπως τον κατηγορούν από το περιβάλλον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έπαιρνε πρωτοβουλίες και “συμπεριφερόταν σαν να είναι υπουργός”, όπως λένε χαρακτηριστικά. Είναι αλήθεια, ότι ο κ. Γεωργακόπουλος είχε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια συχνή παρουσία και εξέφερε λόγο πολιτικό, κάτι που δε συνηθίζεται με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται να θεωρούσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, εκτός από την μακροοικονομική πολιτική, πρέπει να ασχολείται και με τα… ταπεινά: δηλαδή, με τη λειτουργία των Εφοριών, την είσπραξη των εσόδων του κράτους κ.α.
Για το λόγο αυτό, είχε πολλές φορές κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για είσπραξη εσόδων, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν εισακουστεί. Μάλιστα, ο “τσάρος” θεωρούσε τον γενικό γραμματέα “ξένο σώμα” στο υπουργείο και για το λόγο αυτό, δεν τον καλούσε καν στις συσκέψεις, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να δείξει ότι… δεν κρύβει την επιθυμία του να μη συνεργάζεται με τον γενικό του γραμματέα. Όμως, την περασμένη Τρίτη, όταν ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος είδε να υπάρχουν διαρροές σε δημοσιογράφους πως η υστέρηση των εσόδων του Δημοσίου ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ μόλις στο πρώτο τρίμηνο του έτους, θεώρησε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. “Δε θα τού χρεώσουν εκείνου το ναυάγιο στα έσοδα, όταν τον είχαν χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς ενημέρωση και χωρίς κανένα δικαίωμα να πάρει πρωτοβουλίες”, λένε όσοι γνωρίζουν τον κ. Γεωργακόπουλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου