ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πυρκαγιά χθες στη EUROMEDICA στην Κοζάνη...

Εκκένωση κλινικής και αναστάτωση των ασθενών...





Αναστάτωση προκλήθηκε χτες το πρωί στην κλινική Euromedica (πρώην κλινική Κωνσταντινίδη) στην Κοζάνη, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, οπότε χρειάστηκε μεταφορά των ασθενών και εκκένωση του κτιρίου, στο οποίο η κατάσταση έγινε ασφυκτική από τον καπνό...
Στις 7.25 π.μ. άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από τον θάλαμο της ηλεκτρικής εγκατάστασης στο υπόγειο του κτιρίου. Οι υπεύθυνοι της κλινικής κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική, ενώ συγχρόνως δόθηκε εντολή για εκκένωση της κλινικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την υγεία των ασθενών από τους καπνούς, που γέμισαν ασφυκτικά το κτίριο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης, ουσιαστικά δεν υπήρχε φωτιά, αλλά καθώς έλιωναν τα ηλεκτρικά καλώδια, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με τον καπνό. Από την πυρκαγιά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της κλινικής και υπέστησαν ζημιές τα ηλεκτρονικά όργανα.
Επιτόπου έσπευσαν πέντε οχήματα της πυροσβεστικής και 15 πυροσβέστες, οι οποίοι μπήκαν μέσα με αντισφυξιογόνες μάσκες και έσβησαν τη φωτιά στις 10 το πρωί.
Η επιχείρηση εκκένωσης της κλινικής που είχε γεμίσει με καπνούς, δημιούργησε αναστάτωση. Η λειτουργία των ανελκυστήρων είχε διακοπεί και το προσωπικό της κλινικής κατέβαζε τους ασθενείς από τις σκάλες. Στο μεταξύ, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και της κλινικής πηγαινοέρχονταν διαρκώς, μεταφέροντας τους ασθενείς για νοσηλεία, άλλους στο νοσοκομείο και άλλους στην δεύτερη κλινική Euromedica (πρώην κλινική Τσαρίδη). Κάποιοι ασθενείς που επρόκειτο να πάρουν χτες ή σήμερα εξιτήριο βγήκαν εσπευσμένα από την κλινική, ενώ τη νοσηλεία στα σπίτια τους συνέχισαν και οι ασθενείς που η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή.
Πάντως, οι υπεύθυνοι της κλινικής διαβεβαιώνουν ότι «παρά την όποια αναστάτωση. Η μεταφορά των ασθενών έγινε με ασφάλεια και δεν κινδύνεψε η υγεία κανενός». Μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου το κτίριο και να βγει το πόρισμα των αιτιών της πυρκαγιάς, η κλινική θα παραμείνει κλειστή για μερικές ημέρες.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου