ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το «βαθύ λαρύγγι» της Wikileaks στη δικαιοσύνη - Παραπέμπεται με 22 κατηγορίες






Οι νομικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού παραπέμπουν στη δικαιοσύνη τον στρατιώτη Μπράντλει Μάνινγκ που φέρεται να έχει διαρρεύσει τα απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα στην ιστοσελίδα Wikileaks. Ο Μάνινγκ παραπέμπεται για 22 κατηγορίες,... ανάμεσα στις οποίες και η κατηγορία της «συνεργασίας με τον εχθρό» που θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και να επιβληθεί στο Μάνινγκ η θανατική ποινή.
Σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο αναφέρει ότι «κατόπιν ερευνών που διήρκεσαν επτά μήνες ο αμερικανικός στρατός άσκησε δίωξη στον στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ για 22 αδικήματα». Η δίωξη αναφέρει ότι ο Μάνινγκ «παρανόμως χρησιμοποίησε ένα λογισμικό πρόγραμμα προκειμένου να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες από τα δίκτυα υπολογιστών του στρατού, τις αποθήκευσε και στη συνέχεια τις διοχέτευσε στον εχθρό προκειμένου να δημοσιοποιηθούν».
Ο Μάνινγκ είχε αρχικά κατηγορηθεί για τη διαρροή του βίντεο με το ελικόπτερο Απάτσι που δολοφονεί εν ψυχρώ άοπλους πολίτες στο Ιράκ, ανάμεσα στους οποίους και δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Μάνινγκ, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «πολιτικό κρατούμενο».


Δημήτρης Γαλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου