ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ένα σήριαλ για 7 εκατ. «ολυμπιακής» συντήρησης






Μία περίεργη επίσκεψη δέχθηκαν χθες, Πέμπτη, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) από αντιπροσωπεία της εταιρείας Hochtief στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας ζήτησαν να δουν τους υπεύθυνους της ΕΤΑ..
σχετικά με μία οφειλή 6,8 εκατομμυρίων ευρώ από την συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων από τη γερμανική εταιρεία και να μάθουν λεπτομέρειες από ένα πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ Λέανδρου Ρακιντζή. Το Βερολίνο έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Αθήνα να εξοφλήσει το ποσό και μάλιστα για μία εταιρεία που συνδέεται στενά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Αθήνα έχει υποσχεθεί ότι αυτό θα γίνει .
Πριν όμως η διοίκηση των Ολυμπιακών Ακινήτων, που ήταν ξεχωριστή εταιρεία μέχρι τη συγχώνευσή της με την ΕΤΑ, ζήτησε από τους συνεργάτες του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης να εξετάσουν το κατά πόσο η συντήρηση ανατέθηκε νόμιμα στη γερμανική εταιρεία. Το πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρει ότι ένα ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα πρέπει να καταβληθεί στη Hochtief επειδή εκτέλεσε το έργο μετά τη λήξη της σύμβασης.
Η γερμανική εταιρεία από την πλευρά της επικαλείται επιστολή του πρώην επικεφαλής των Ολυμπιακών Ακινήτων κ Δ. Σταμενίτη με την οποία αναγνώριζε την οφειλή έστω και χωρίς σύμβαση. Για το ποσό αυτό, ένα μικρό μέρος από το 1 δισ. ευρώ που χρωστάει το ελληνικό δημόσιο σε γερμανικές εταιρείες έχουν «ενοχληθεί»μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών κ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός του Φ.Σαχινίδης και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. ερουλάνος.
Η ΕΤΑ δεν συζητάει την καταβολή των 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη σύνταξη του πορίσματος ενώ κύκλοι προσκείμενοι στη γερμανική εταιρεία ανέφεραν στον ΣΚΑΙ ότι μία από τις «λύσεις»που συζητιούνται είναι να κάνει η Hochtief αγωγή στο ελληνικό δημόσιο –που μάλλον θα την κερδίσει-απειλώντας το με πρόσθετες απαιτήσεις εξ αιτίας των τόκων υπερημερίας.


Τάσος Τέλλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου