ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Για άσπρα δόντια, κάτασπρα - Τεχνικές για να χαμογελάτε άφοβα..









Το χαμόγελο θέλει δόντια γερά, ούλα υγιή. Το εκθαμβωτικό χαμόγελο θέλει δόντια λευκά, ίσια, χωρίς κενά μεταξύ τους, και ούλα ροζ, χωρίς οιδήματα, και κοκκινίλες..
 Προϋποθέσεις που οδηγούν ουκ ολίγους στην καρέκλα του οδοντιάτρου, καθώς η αισθητική οδοντιατρική υπόσχεται μικρά θαύματα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η λεύκανση είναι και ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για αλλαγή χρώματος και ενίσχυση της λάμψης στα κιτρινισμένα δόντια. Πρόκειται για μέθοδο οξειδωτική που λευκαίνει τις δυσχρωμίες της αδαμαντίνης και της οδοντίνης. Ο γιατρός, αφού αφαιρέσει την οδοντική πλάκα και την πέτρα, χρησιμοποιεί ήπιο διάλυμα σε μορφή τζελ, μέσα σε έναν λεπτό, μαλακό νάρθηκα που εφαρμόζει στην οδοντοστοιχία.


Νάρθηκας για τα ούλα
Ο νάρθηκας φοριέται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, με πολλαπλά οφέλη και για τα ούλα. Απαιτούνται δυο εβδομάδες, 14 νύχτες, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ η διάρκεια του εξαρτάται από τη συντήρηση που κάνει ο καθένας. Οι οδοντίατροι συνιστούν, πάντως, επανάληψη της θεραπείας επί ένα - δυο βράδια κάθε τέσσερις - οκτώ μήνες.
Τρόπος βελτίωσης υπάρχει και για τα κενά ανάμεσα στα δόντια : η μέθοδος
bonding, η τεχνική τοποθέτησης υβριδικής ρητίνης, θεωρείται και καλή και σχετικά οικονομική.
Τα δόντια επιμηκύνονται, όσα είναι σπασμένα αποκαθίστανται, χωρίς επέμβαση τροχού στη δομή τους.
Η τοποθέτηση του υλικού στο δόντι - σκληραίνει με τη βοήθεια του φωτός - γίνεται τμηματικά, έτσι ώστε τα δόντια να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα.
Για την ολοκλήρωση της θεραπείας αρκεί συνήθως μία επίσκεψη, ενώ η διάρκεια ζωής των όψεων ρητίνης κυμαίνεται από τρία έως οκτώ χρόνια.


Γιατρός και υλικό
Παράλληλα, εφαρμόζεται η τεχνική του laminating, με υλικό πορσελάνης  ο οδοντοτεχνίτης το διαμορφώνει στο επιθυμητό σχήμα, ο γιατρός το τοποθετεί στο δόντι.
Η τεχνική αυτή προϋποθέτει μείωση μέρους της εξωτερικής επιφάνειας του δοντιού (αδαμαντίνης) από τον οδοντίατρο.
Η διάρκεια ζωής των όψεων πορσελάνης είναι μεγαλύτερη από αυτήν των όψεων ρητίνης. Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικό ρόλο παίζει ο οδοντίατρος, αλλά και η ορθή επιλογή υλικού. Ο ασθενής οφείλει από την πλευρά του να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, να αποφεύγει σκληρές τροφές, και να φροντίζει τη στοματική υγιεινή του.

1 σχόλιο: