ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου, η καταγωγή από την Πολωνία και ... η Δωδώνη







Η επίσημη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Πολωνία ήταν αρκετά αποκαλυπτική για το γενεαλογικό δέντρο του Πρωθυπουργού. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός έκανε μια ιστορική αναφορά στη διαδρομή του προπάππου του από μια πόλη της Πολωνίας..
απ' όπου καταγόταν ως την εγκατάστασή του στην Ελλάδα... Όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου ο προπάππος του καταγόταν από την περιοχή του Μπιάουιστοκ. Υπήρξε μάλιστα επαναστάτης και αναγκάστηκε να φύγει από την Πολωνία. Αναζήτησε καταφύγιο στην περιοχή της Ηπείρου.
Στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο συνέχισε την επαναστατική του δράση. Πήρε μέρος στις προσπάθειες απελευθέρωσης της περιοχής από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αργότερα όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου ο προπάππος του συνέβαλε και στην ανακάλυψη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης "κι έτσι έγινε και πολύ ένθερμος πατριώτης Έλληνας, κάνοντας την Ελλάδα δεύτερή του πατρίδα".
Μετά την επίσκεψη στην πρωθυπουργική καγκελαρία της Πολωνίας , ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, με τον οποίο, όπως προέκυψε κατά τη συζήτησή τους, τους συνδέουν κοινές ρίζες από την οικογένεια Μινέικο.

3 σχόλια:

  1. Πως γινετε ρε μαμωτω να εχεις προπαππο επαναστατη και εσυ να υπογραφεις μνημονιο ξεπουληματος και προδοσιας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς 9:21 π.μ.
    Καλά ρε μεγάλε εσύ ακόμα να πάρεις χαμπάρι ότι ο προηγούμενος ''καταλληλότερος'' βούλιαξε το σκάφος; Προς τι τα δάκρυα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΝΕΙΚΟ. Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΝΕΙΚΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΠΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ΟΤΙ Ο ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Σ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΗ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΙΝΕΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Π@Π@ΡΙΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑΔ ΕΝ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή