ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΠΑΤΡΑ: Εφτιαξαν ταινία με 100 ευρώ







Μία νέα κοπέλα προσπαθεί να αποδράσει από τα χέρια κακοποιών που απειλούν να την εκτελέσουν, αλλά ανακαλύπτει ότι ο θάνατος είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της. Η «μέρα της μαρμότας»...
αλά Πατρινά! Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή της κινηματογραφικής ομάδας «Yerwolves», το «Dead on Time», μια μικρού μήκους ταινία των Αντρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα με διάρκεια περίπου 12 λεπτά. Γυρίστηκε στην Πάτρα με μπάτζετ γύρω στα 100 ευρώ και χορηγίες από κάποια καταστήματα της πόλης. Η ταινία δεν θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς τη βοήθεια των ηθοποιών Κατερίνας Τασσύ και Αυγουστίνου Κατσιβαρδά, καθώς και της ομάδας Airsoft PEL-OPS της Πάτρας, ενώ στην παραγωγή δούλεψε η Νεφεντίνα Μοσχοβού και στο μακιγιάζ η Όλγα Μοσχοβού. Επίσης στο animation των τίτλων συμμετέχει ο διάσημος στο internet animator Harry Patridge.
Από ό,τι μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μπάτζετ της ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, καθώς όλοι οι συντελεστές βοήθησαν αφιλοκερδώς, ενώ διάφορες ανάγκες όπως μετακινήσεις, κουστούμια, φαγητό κ.λπ. προμηθεύτηκαν ως χορηγία από καταστήματα της Πάτρας.
Μια παρέα για μεγάλα... βραβεία
Το πολυτάλαντο δίδυμο της κινηματογραφικής ομάδας «Yerwolves» -ενταγμένη στο Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών Chainfree- αποτελούν ο Κώστα Σκύφτας (σενάριο, ηθοποιός, visual effects και σκηνοθεσία) και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος (μοντάζ, φωτογραφία και σκηνοθεσία). Γνωρίστηκαν το 2008 και από τότε δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους με θεματολογία τη δράση, οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να ήταν ακριβές παραγωγές, αλλά έχουν χαμηλό έως μηδαμινό μπάτζετ και συνεργείο συνήθως με μονοψήφιο αριθμό ατόμων.
Ο Κώστα Σκύφτας (23 ετών) έχει σπουδάσει animation και ειδικά εφέ στη Μ. Βρετανία, στα UCA και Escape Studios αντίστοιχα, ενώ ασχολείται επίσης με live action filmmaking και flash games. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευτεί ανά τον κόσμο σε Ελλάδα, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισπανία, μεταξύ άλλων. Του αρέσουν οι ταινίες δράσης και... βρωμόξυλου και να μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.
Από την άλλη, ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος (22 ετών), είναι φοιτητής Θετικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει σκηνοθετήσει βίντεο κλιπ για συγκροτήματα όπως οι «δικοί» μας «Abbie Gale» αλλά και οι «Film», ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές σε διαγωνισμούς βίντεο κλιπ από το κανάλι «Mad». Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε ως ντράμερ του Πατρινού συγκροτήματος «Playground Noise», προτιμάει την γκάραζ-πανκ σκηνή και τις ταινίες δράσης με SWAT teams που εξαϋλώνουν δωμάτια και τρομοκράτες.
Η ταινία «Dead on Time» έχει προβληθεί και βραβευτεί ήδη σε φεστιβάλ, αποσπώντας βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Sci Fi and Fantasy-Rated στην Αθήνα και βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας μικρού μήκους στο Clare Valley Film Festival της Αυστραλίας.




DETE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου