ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Πόλεμος» στην Αλβανία για το εκλογικό αποτέλεσμα - Χιλιάδες οπαδοί του σοσιαλιστικού κόμματος διαμαρτύρονται για τέταρτη ημέρα για την «κλοπή του αποτελέσματος»









Με μία νέα διαδήλωση επέμεινε η αντιπολίτευση στην Αλβανία τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών και ειδικά για το εκλογικό θρίλερ στα Τίρανα όπου η δημαρχία κρίθηκε..
για ελάχιστες ψήφους.
Σήμερα Σάββατο χιλιάδες οπαδοί της από όλη την χώρα κατέβηκαν στην πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για τέταρτη ημέρα για την «κλοπή του αποτελέσματος», όπως υποστηρίζουν.
Η τελευταία καταμέτρηση έδωσε στον Εντι Ράμα, ηγέτη των Σοσιαλιστών και μέχρι σήμερα δήμαρχο της πόλης, την νίκη για μόλις 10 ψήφους. Αντίπαλος του ήταν οΛουλζίμ Μπάσα, πρώην υπουργός Εσωτερικών.
Αφορμή των κινητοποιήσεων ήταν η απόφαση της κεντρική εφορευτικής επιτροπής να καταμετρήσει στο τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης στα Τίρανα πολλές ψήφους που ρίχτηκαν σε λάθος κάλπη.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα συνέστησε σε όλες τις πλευρές ψυχραιμία και υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Σεβασμό στο νόμο ζήτησε και ο πρόεδρος Μπαμπίρ Τόπι.
Εν τω μεταξύ, κριτική για τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των εκλογών στις 8 Μαΐου άσκησε η αποστολή παρατηρητών ΟΑΣΕ σε πόρισμα της.
Στην έκθεση φωτογραφίζεται αρνητικά η στάση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, αλλά και οι πιέσεις προς αυτή από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, να προχωρήσει στην αξιολόγηση και επανακαταμέτρηση.
Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι «τα μέλη των επιτροπών καταμέτρησης είχαν σαφείς οδηγίες να θεωρούν άκυρο κάθε ψηφοδέλτιο, που είχε ριχτεί σε λάθος κάλπη, και αυτή η οδηγία τηρήθηκε μέχρι τη λήξη καταμέτρησης ψήφων για δήμαρχο Τιράνων στις 14 Μαίου».
Ωστόσο αργότερα ο πρόεδρος της επιτροπής πρότεινε να ανοίξουν οι κάλπες για να μετρηθούν και τα ψηφοδέλτια που είχαν ριχτεί σε λάθος κάλπη παρά το ασαφές νομικό πλαίσιο που υπάρχει για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου