ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τεστ αίματος δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσουμε!








Ένα τεστ αίματος το οποίο μπορεί να δείξει πόσο γρήγορα γερνά ένα άτομο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία αργότερα μέσα στο έτος. Το αμφιλεγόμενο τεστ που υπόσχεται ότι θα..
προβλέπει πόσα χρόνια απομένουν σε κάποιον επάνω στη Γη, μετρά το μήκος των τελομερών- που σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους και ακριβέστερους δείκτες σχετικά με τον ρυθμό γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού.
Οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του νέου τεστ το οποίο θα κοστίζει περίπου 500 ευρώ υποστηρίζουν ότι με τη συγκεκριμένη εξέταση ένα άτομο θα μπορεί να γνωρίζει εάν η «βιολογική ηλικία» του είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από τη «χρονολογική ηλικία» την οποία ορίζει το ημερολόγιο.


Αντιδράσεις ως προς το ηθικό κυρίως κομμάτι
Δεν είναι λίγοι και οι σκεπτικιστές που αμφισβητούν την επιστημονική αξία του τεστ ενώ παράλληλα εγείρουν ηθικά ζητήματα σε ό,τι αφορά τη χρήση του. Όπως τονίζουν, η γνώση σχετικά με το πόσο μπορεί να ζήσει κάποιος είναι πιθανό να του δημιουργήσει άγχος και αγωνία για το μέλλον του. Παράλληλα ίσως η πρόβλεψη για τα χρόνια που έχει κάποιος να ζήσει ακόμη προτού εγκαταλείψει τα επίγεια, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης επιτηδείων που πωλούν μη εγκεκριμένα «ελιξίρια» μακροζωίας.


Ποια είναι η πρακτική αξία του τεστ
Όπως σχολίασε ο καθηγητής Τζέρι Σέι από το Ιατρικό Κέντρο Σαουθγουέστερν του Πανεπιστημίου του Τέξας ο οποίος εργάζεται και ως επιστημονικός σύμβουλος για την εταιρεία που ανακάλυψε το τεστ: «Εάν ένα άτομο γνωρίζει ότι έχει ακόμη 10 χρόνια ζωής θα έχει την επιλογή να ξοδέψει όλα τα χρήματά του μέσα σε αυτό το διάστημα και να περάσει καλά. Εάν αντιθέτως έχει άλλα 40 χρόνια ζωής μπροστά του μπορεί να είναι πιο συντηρητικό στις επιλογές του». Συμπλήρωσε πάντως ότι τέτοιου είδους στοιχεία θα μπορούν πράγματι να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες. «Είναι πιθανό μελλοντικά εάν ένα άτομο έχει κοντά τελομερή, τότε τα ασφάλιστρα που θα καταβάλλει να είναι υψηλότερα».


Διαπραγματεύσεις για να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη
Σύμφωνα με την Μαρία Μπλάσκο από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο της Ισπανίας στη Μαδρίτη, η οποία είναι και η δημιουργός του νέου τεστ, η εξέταση είναι πολύ ακριβής. «Μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και πολύ μικρές διαφορές στο μήκος των τελομερών. Πρόκειται για απλή και ταχεία τεχνική με την οποία πολλά δείγματα μπορούν να αναλυθούν ταυτοχρόνως. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι μπορούμε με χρήση της εξέτασης να προσδιορίσουμε την ύπαρξη επικίνδυνων τελομερών τα οποία είναι πολύ κοντά».


Η εταιρεία που ίδρυσε η δρ Μπλάσκο και η οποία ονομάζεται Life Length βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με διαφορετικές διαγνωστικές εταιρείες στην Ευρώπη για την κυκλοφορία του τεστ. Σε περίπτωση που η εξέταση κυκλοφορήσει τα δείγματα αίματος θα συλλέγονται και θα αποστέλλονται για ανάλυση στην Ισπανία.
 www.dailymail.co.uk,
 www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου