ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ένταση στο υπουργικό: Φραστικό επεισόδιο Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου





Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας χαρακτηριστικά:«Βρισκόμαστε σε δημοσιονομική κατοχή». Λίγο νωρίτερα,.
ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης είπαν, απευθυνόμενοι στον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι του έχουν κάνει πολλές προτάσεις τις οποίες δεν έχει λάβει υπόψη του και επεσήμαναν ότι υπάρχει «αλαζονική συμπεριφορά».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «δεν είναι έτσι, δεν το δέχομαι αυτό, έχουμε ένα πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Ο υπουργός Οικονομικών βρήκε στήριξη από τον κ. Ι. Ραγκούση αλλά και από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο οποίος λύνοντας τη συνεδρίαση επεσήμανε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών.
Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι δεν εννοούσε την αντιμετώπιση της τρόικας από τον κύριο Παπακωνσταντίνου αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε με ένα υπέρογκο χρέος το οποίο της δημιουργεί επώδυνες δεσμεύσεις και διευκρίνισε ότι δεν έστρεψε τα πυρά του κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά μίλησε για αλαζονική συμπεριφορά κάποιων στελεχών και παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών καθώς το υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο να ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα.Ο Δημήτρης Ρέππας επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «υπάρχει και η κοινωνία. Έχουμε άγχος τι θα πούμε έξω αλλά θα πρέπει να υπολογίζουμε και τι λέμε μέσα. Πρέπει να μιλάμε με ευθύνη. Δεν γίνεται ΄όταν τελειώνει η δόση του δανείου να φωνάζει η αντιπολίτευση «τρέξτε να πάρετε μέτρα και μετά να μας κατηγορεί ότι μακελεύουμε τον κόσμο».
Ο υπουργός Υποδομών μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν πολύ γρήγορα αλλά το σχήμα υπό το οποίο θα πραγματοποιηθούν θα αποφασισθεί έπειτα από την έκθεση που θα παρουσιάσουν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων.

Γ.Παπανδρέου:  «Δεν συγχωρείται λιγοψυχία» 

«Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία», τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποφύγαμε τη χρεοκοπία» και πρόσθεσε: «όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στο υπουργικό: «Αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας. Βάλαμε τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα. Έχουμε χρέος, απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου