ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δήλωση του Γιώργου Κασαπίδη για τον ΕΛΓΑ και επίσκεψη στην Κύπρο...











Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τις παλινωδίες της κυβέρνησης στα θέματα του ΕΛΓΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τις συναντήσεις του προηγούμενου..
Σαββατοκύριακου με αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε δήλωσή του σχετικά με «τα ακριβά όπως χαρακτηρίστηκαν τιμολόγια» της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής είπε ότι «φέτος θα εφαρμοστούν κι από την επόμενη χρονιά πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις».
Η δήλωση αυτή του υπουργού - λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής (15 Μαΐου), αλλά και πριν την (επί της ουσίας) έναρξη υποβολής της στις κατά τόπους ΕΑΣ - «δείχνει» τον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα με τα οποία ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ χειρίσθηκαν ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στο σύνολο γεωργοκτηνοτρόφων της χώρας.
Επίσης, η δήλωση αυτή, ως συνέχεια των προηγούμενων σχετικών με το θέμα δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΑ, «δείχνει» ότι - ακόμη και πριν την ολοκλήρωση της πρώτης εφαρμογής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής - ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην ορθότητα των αποφάσεών τους. Υπενθυμίζονται οι δηλώσεις για «ηλεκτρονική» και «τηλεφωνική» υποβολή (άραγε τι αποτέλεσμα είχαν;), για δυνατότητα καταβολής της εισφοράς σε 4 δόσεις (νέα δήθεν δελεαστική πρόταση), για δυνατότητα εισφοράς ±20% (άλλη νέα δήθεν δελεαστική πρόταση που ακόμη παραμένει ως δήλωση και δεν έχει γίνει απόφαση), για μη καταβολή της εισφοράς, όταν αυτή ανέρχεται μέχρι του ποσού των 20 € (άλλη νέα δήθεν δελεαστική πρόταση), κλπ.
Επίσης έντεχνα αφήνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι ο αγρότης για να καταστεί δικαιούχος των κοινοτικών επιδοτήσεων πρέπει να υπογράψει συγχρόνως με το ΟΣΔΕ και το ΜΑΑΕ και την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής, παραπλανώντας και εκφοβίζοντας του αγρότες. Αλήθεια, από πότε μια επιδότηση της ΕΕ αφήνεται να εννοηθεί ότι κινδυνεύει, επειδή κάποιο κράτος-μέλος συνέδεσε ένα μηχανισμό είσπραξης μιας εισφοράς με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων; Γνωρίζουν άραγε όσοι «καλλιεργούν» αυτήν την άποψη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει;
Πέραν των παραπάνω, για να είναι αποτελεσματικός και να πετύχει ένας μηχανισμός πρέπει να λειτουργεί με απλές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Είναι ολοφάνερο ότι οι γεωργοκτηνοτρόφοι - που σχεδόν στο σύνολό τους δεν έχουν «ξερό χρήμα» για να πληρώσουν τις εισφορές τους άμεσα - θα «στραφούν» κατ’ ανάγκη στη λύση της εξουσιοδότησης προς τον ΕΛΓΑ για να τις εισπράξει από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Στις περιπτώσεις αυτές η διαδικασία που θα απαιτηθεί για τη «θεώρηση των εξουσιοδοτήσεων» στα ΚΕΠ και τα αστυνομικά τμήματα από τους ίδιους τους γεωργοκτηνοτρόφους θα είναι μια ακόμη ταλαιπωρία.
Ένα χρόνο λοιπόν, μόλις, μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου για τον ΕΛΓΑ, η ίδια Κυβέρνηση αμφισβητεί ξεκάθαρα την ορθότητα των αποφάσεών της.
Άραγε για όλες αυτές τις παλινωδίες, καθυστερήσεις και σφάλματα φταίει η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
Σε κάθε περίπτωση, το ακριβό αυτό τίμημα και η ταλαιπωρία που «πληρώνουν» οι Έλληνες αγρότες στα θέματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ, θα είχαν αποφευχθεί, εάν η προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ, ελάμβανε υπόψιν της τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις που είχε έγκαιρα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΑ στη Βουλή».


Επίσκεψη στην Κύπρο
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης επισκέφθηκε τον υπουργό Γεωργίας της Κύπρου κ. Δημήτριο Ηλιάδη, στο Υπουργείο Γεωργίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στη Λευκωσία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την οργανωτική δομή του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των υδάτων στην Κύπρο.
Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν τη Νέα ΚΑΠ, καθώς και οι επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα Κύπρου και Ελλάδας από τις διμερείς συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου