ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Γκρίμσβοτν στην Ισλανδία - Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας - Το ηφαίστειο θα επηρεάσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ;









Έκλεισε τελικά ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας έπειτα και από την έκρηξη του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας το Γκρίμσβοτν. Η στάχτη αναμένεται να φτάσει στη Βόρεια Σκοτία την Τρίτη αναφέρει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία..
Εναέριας Κυκλοφορίας ενώ προειδοποιεί ότι την Πέμπτη ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την Ισπανία."Αναμένουμε ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα φτάσει στη βόρεια Σκοτία την Τρίτη 24 Μαΐου", ανακοίνωσε η Eurocontrol προσθέτωντας οτι "Αν οι ηφαιστειακές εκπομπές συνεχιστούν με την ίδια ένταση, η τέφρα μπορεί να φτάσει στον εναέριο χώρο της δυτικής Γαλλίας και της βόρειας Ισπανίας την Πέμπτη 26 Μαΐου".
Παράλληλα μετεωρολόγος της Ισλανδίας τόνισε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα φέρεται να μειώνεται.
Το ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται κάτω από τον παγετώνα Βατνατζοκούλ στα νοτιοανατολικά της χώρας, τελευταία φορά που είχε εκραγεί ήταν το 2004.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η έκρηξη ενός άλλου ηφαιστείου στην Ισλανδία είχε προκαλέσει χάος στις αερομεταφορές, καθώς η ηφαιστειακή τέφρα εκτοξευόταν σε μεγάλα ύψη.
Χθες οι επιστήμονες προσπαθούν να φανούν καθησυχαστικοί εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι ανάλογο.
Όμως η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας νωρίτερα ανέφερε ότι το ηφαίστειο εκτόξευσε ένα νέφος λευκού καπνού σε ύψος 20 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις στις προσεχείς έξι ώρες αναμένεται η ηφαιστειακή στάχτη να εξαπλωθεί πάνω από την Ισλανδία.
"Το αεροδρόμιο του Κεφλαβίκ, το κύριο διεθνές μας αεροδρόμιο, κλείνει. Ο εναέριος χώρος κλείνει και η πρόβλεψη για τις επόμενες έξι ώρες αναφέρει ότι οι στάχτες από το ηφαίστειο θα εξαπλωθούν σήμερα πάνω από την Ισλανδία οδηγώντας στο κλείσιμο των περισσότερων αεροδρομίων της Ισλανδίας όσο προχωράει η μέρα," αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Isavia, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.
Παράλληλα σήμερα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (Eurocontrol) ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξουν προβλήματα στις ευρωπαϊκές ή υπερατλαντικές πτήσεις εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου στην Ισλανδία τουλάχιστον για ένα 24ωρο.
"Επί του παρόντος δεν έχουν επηρεαστεί οι ευρωπαϊκές ή οι υπερατλαντικές πτήσεις και η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει έτσι για το επόμενο 24ωρο. Οι αεροπορικές εταιρίες ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης, " αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurocontrol.

Το ηφαίστειο απειλεί τον τελικό
Η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν στην Ισλανδία είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η στάχτη που γέμισε τον ουρανό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα αεροδρόμια στην περιοχή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι αποστολή της Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει οδικώς για τον Σαββατιάτικο τελικό, αν η απαγόρευση επηρεάσει και τα Βρετανικά αεροδρόμια.
Αυτό φυσικά ισχύει και για τους οπαδούς, οι οποίοι είναι πιθανό να κληθούν να αλλάξουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρυσι όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετώπισε προβλήματα στον αγώνα με την Ιντερ στο Μιλάνο.

Ένα άλλο ηφαίστειο της Ισλανδίας εξερράγη τότε και προκάλεσε αναστάτωση στον τομέα των αεροπορικών ταξιδίων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο με την ακύρωση των περισσότερων από 100.000 εισιτηρίων για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου