ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Κνίδης Γρεβενών: "Δεν θα πάμε Σαρακίνα"...









Την Τρίτη  10 Μαΐου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Κνίδη Γρεβενών λαϊκή συνέλευση  παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μιχαλογιάννη Κων/νου, του μέλους του τοπικού κ. Αποστόλου Παρασκευά,  του δημοτικού συμβούλου κ. Ουζουνίδη Γεώργιου  και της..
Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ουζουνίδου Μαρίας, όλων των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των οκτώ χωριών  του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και πάρα πολλών κατοίκων του χωριού.
Στη συνέλευση προηγήθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρξαν κυρίως μετά από την «ανακάλυψη» του ΦΕΚ 440Β/18-3-2011 με το οποίο καταργείται οριστικά το 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κνίδης και συγχωνεύεται στην Σαρακήνα και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής μας κ. Χαντάβας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Γρεβενών.
Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για το Υπουργείο Παιδείας και το Βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα για την απαράδεκτη μεθόδευση που θυμίζει άλλες εποχές και για την παρελκυστική τακτική που ακολούθησαν κοροϊδεύοντάς μας με το χειρότερο τρόπο και τον Διευθυντή Εκπ/σης κ. Νάστο Γεώργιο που  άλλα δήλωνε  στο δημοτικό συμβούλιο (ότι θα παραμείνει το δημοτικό σχολείο Κνίδης) και άλλα έπρατε.
Τα ερωτήματά μας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Βουλευτή Γρεβενών είναι: Γιατί ενώ στις 13/3/2011 το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την πρότασή του την οποία υποτίθεται πως θέτει σε “διάλογο”, στις 14-3-2011 υπογράφεται η Υπουργική απόφαση, στις 23/3/2011 η Υπουργός Παιδείας σε δελτίο τύπου δηλώνει σχετικά με το θέμα: “όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες και ήρεμες προσεγγίσεις και όπου τα επιχειρήματα είναι παιδαγωγικά, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εξετάζονται, ....”, ενώ στις 15-4-2011 με δελτίο τύπου το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρει “το τελικό σχέδιο για τις συνενώσεις, καταργήσεις, ιδρύσεις σχολικών μονάδων θα ανακοινωθεί επίσημα και αποκλειστικά από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.»; Γιατί προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική την Υπουργική Απόφαση; Γιατί ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας έκανε συναντήσεις με αντιπροσωπείες των χωριών και δήλωνε (υπάρχει και στην ιστοσελίδα του) ότι θα ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση την έδρα του δήμου Βεντζίου; Γιατί τέτοια δόλια μεθόδευση; Γιατί τόση κοροϊδία; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.  ΧΑΝΤΑΒΑ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΝΙΔΗΣ (ΑΦΟΥ Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ στις 9-5-2001) ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΝΤΖΙΟΥ,  ΑΦΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ, Η ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ.ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 56 ΧΙΙΟΜΕΤΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ 68;
Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας ως 1/θέσιου του Δημοτικού Σχολείου Κνίδης ή τη λειτουργία του ως διθεσίου στην περιοχή Βεντζίου.
Eτσι κι αλλιώς είμαστε όλοι αποφασισμένοι να μην πάει κανένα από τα παιδιά μας στο σχολείο της Σαρακήνας,, έστω και αν χρειαστεί να μετακομίσουμε στα Γρεβενά.
Αυτή θα είναι η επιδίωξή μας στο εξής. Μέχρι όμως να γίνει αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και της απογοήτευσης από την πλήρη εγκατάλειψη του τόπου μας και των οκτώ χωριών  από την Πολιτεία, πρέπει:
 Να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους όλοι Πρόεδροι και οι Σύμβουλοι των φορέων της Κνίδης (Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροτικός Συνεταιρισμός).
Καλούμε τέλος το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημά μας και να συνεχίσει τη λειτουργία του ως 1/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Κνίδης ή σαν διθέσια μονάδα στην περιοχή Βεντζίου..
Από το τοπικό συβούλιο                                                           
ΑποστόλουΠαρασκευάς                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Οι γονείς
Πλιάτσος Γεώργιος
Γριβοκώστα Παρασκευή
Σβερκόβα Ευαγγελία
Αλεξιάδης Αλέξανδρος
Καλαφατίδης Νικόλαος
Μπαλκούδη Μαρία
Κολτσίδα Δήμητρα
Καλιαμπάκα Δήμητρα
Βασιλειάδης Παναγιώτης
Κόχα κόριζα
Γεωργίου Ιωάννης
Λαζίδης Δημήτριος              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου