ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γιώργος Κασαπίδης : "Θα καταρρεύσει ο κλάδος της πτηνοτροφίας..."









Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..
«Ασφυκτικές πιέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του, δέχεται ο κλάδος της πτηνοτροφίας στη χώρα. Επιτακτική είναι η ανάγκη στήριξης του κλάδου της πτηνοτροφίας στη χώρα μας, δεδομένου ότι, εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο, οι πιέσεις που δέχεται είναι ασφυκτικές.
Η ξέφρενη πορεία των τιμών στην εμπορία δημητριακών από το καλοκαίρι του 2010 οδήγησε στο διπλασιασμό τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, η κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας και η δυσπιστία των άλλων αγορών να πιστώσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και η άρνησή τους να δεχτούν εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, οδήγησε όλη την αγορά να απαιτεί την πληρωμή των δημητριακών και σχεδόν όλων των αναγκαίων για την εκτροφή εισροών σε μετρητά.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι οποίες επιπλέον έχουν την ανάγκη πολύ περισσότερων κεφαλαίων ενίσχυσης για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
Οι τράπεζες, ως γνωστόν, έκλεισαν τις στρόφιγγες δανεισμού, ενώ η αγορά και κυρίως τα υπερκαταστήματα πληρώνουν με καθυστέρηση, που ξεπερνά τους 6-8 μήνες και η κυβέρνηση συνεχίζει το μίγμα πολιτικής που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ύφεση.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί το ταχύτερο και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ικανοποίηση αιτημάτων επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και άλλων κλάδων της αγροτικής οικονομίας για άμεση διευκόλυνσή τους σε ρευστότητα.
Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχτεί και να παραμείνει ζωντανός και όρθιος στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να το ανταποδώσει άμεσα στην οικονομία και την κοινωνία της Πατρίδας μας.
Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση επεξεργαζόμαστε σχετική επερώτηση, που θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου