ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Για να μην ξεχνάμε την Ιστορία...- Αφιέρωμα στον Κώστα Παπανικολάου...







Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε το παρακάτω δημοσίευμα της espresso στις 20-07-2009. Στο άρθρο ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην άνοδο του αθλητή του Πρωτέα Κώστα Παπανικολάου. Δεν έγινε όμως καμία αναφορά στην ομάδα των Γρεβενών. Ακόμη τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή - λένε οι πληροφορίες μας - δεν είναι της τάξης των 50.000 € αλλά πολύ λιγότερα...



Το άρθρο είχε ως εξής:
Είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον νέο σούπερ σταρ του ισπανικού μπάσκετ Ρίκι Ρούμπιο -ο οποίος κόστισε στην Μπαρτσελόνα... έναν σκασμό χρήματα-, διαφορετικά θα ήταν ίσως η ακριβότερη μεταγραφή στην Ευρώπη για αυτήν τη σεζόν. Βλέπετε, ο χρυσός έφηβος του ελληνικού μπάσκετ κόστισε στον Ολυμπιακό περισσότερα από 1,1 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν στην ομάδα που τον ανακάλυψε, στον Αρη. Ο ίδιος για το συμβόλαιο των πέντε χρόνων που υπέγραψε έχει λαμβάνειν από τους «ερυθρόλευκους» 1,3 εκατ. ευρώ!

Πολλά χρήματα, είναι αλήθεια, για έναν πιτσιρικά με σχετικά μικρή πείρα, όμως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η επιμονή της διοίκησης του Αρη να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί («τέτοια ταλέντα δεν γεννιούνται κάθε μέρα») ούτε όμως και το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος και εν τέλει το κέρδισε. Και τα κατάφερε νικώντας όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό, γεγονός που σημαίνει πολλά!

Οπως και να ’χει, μια νέα σελίδα ανοίγει στην καριέρα του Κώστα Παπανικολάου, του πιτσιρικά από την Κοζάνη που φαίνεται αποφασισμένος να γράψει ιστορία...

Ο Κώστας Παπανικολάου έμαθε από νηπιακή ηλικία να αγαπάει το μπάσκετ και τον Αρη χάρη στον πατέρα του Θανάση. Σε ηλικία εννέα ετών όμως ο νεαρός αθλητής, προφανώς επηρεασμένος από τους συμμαθητές του, ζητεί από τους γονείς του να τον αφήσουν να στραφεί στο ποδόσφαιρο και δηλώνει ότι συμπαθεί τον ΠΑΟΚ! Οι γονείς του δεν εκφράζουν κάποια αντίρρηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το... καταπίνουν κιόλας. Την επομένη ο πατέρας του φέρνει στο σπίτι μια βιντεοκασέτα με τις άπειρες επιτυχίες του Νίκου Γκάλη. Το έξυπνο τρικ που σκέφτηκε ο μπαμπάς Θανάσης είχε αποτέλεσμα! Ο μικρός Κώστας μαγεύεται από την πρώτη στιγμή βλέποντας τον θρύλο του ελληνικού μπάσκκετ και τα «μαγικά» κατορθώματά του. Κάθε μεσημέρι, με το που γυρνάει από το σχολείο, στήνεται μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας με αφοσίωση ξανά και ξανά τον Νίκο Γκάλη.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για χρόνια, μέχρι που η βιντεοκασέτα... καταστράφηκε! Κανένα πρόβλημα όμως, γιατί στο μεταξύ τη βρήκαν σε DVD, που -ως γνωστόν- έχουν και μεγαλύτερη αντοχή! Το κέρδος; Ο Κώστας Παπανικολάου λατρεύει το μπάσκετ διαλύοντας τις περιστασιακές σκέψεις να ασχοληθεί με άλλο άθλημα. Και φυσικά λατρεύει τον Αρη...

Δεν ξέρουμε αν του έκανε καλό η βιντεοκασέτα με τον «μάγο» Γκάλη ή απλώς ήταν τεράστιο ταλέντο, όμως πολύ γρήγορα ο νεαρός θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Κατακτά με το σπαθί του μία θέση στην ομάδα της Κοζάνης και αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Δυτικής Μακεδονίας. Ολοι μιλούν για ένα εκπληκτικό ταλέντο και αυτές οι πληροφορίες σύντομα ξεφεύγουν από τα τοπικά όρια.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ο ισχυρός παράγοντας του Αρη και μέτοχος της ΚΑΕ Ντίμης Παπαϊωάννου φέρνει τον 15χρονο νεαρό στη Θεσσαλονίκη για να τον δοκιμάσει ο Αντρέα Ματσόν. Δεν χρειάστηκε πολύ για να δει ο Ιταλός τεχνικός της αντρικής ομάδας πως όντως πρόκειται για πολύ καλό παίκτη. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου, από τη θέση του αντιπροέδρου στην ΚΑΕ, πληρώνει περισσότερα από 50.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και φροντίζει ο ίδιος για τη μετακόμιση της οικογένειάς του, προκειμένου ο παίκτης να ενταχθεί αμέσως στην ομάδα του Αρη.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα γίνει πολύ γνωστός στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το πανελλήνιο θα τον γνωρίσει το καλοκαίρι του 2008, όταν κατέκτησε με την εθνική ομάδα των εφήβων το Πανευρωπαϊκό και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η αρχή, καθώς φέτος την άνοιξη οδήγησε την εφηβική ομάδα του Αρη στην κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Πρόκειται για ιστορική επιτυχία, καθώς οι «κίτρινοι» είχαν είκοσι τρία χρόνια να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα εφηβικής ομάδας.

Εναν μήνα αργότερα ο Κώστας θα πάρει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων με την εθνική ομάδα στη Νέα Ζηλανδία. Τον Ιούλιο, πάλι με την εθνική ομάδα νέων αντρών, θα κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πάλι θα ανακηρυχθεί ο πολυτιμότερος της διοργάνωσης. Δίκαια θα τραβήξει το ενδιαφέρον του Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος θα τον καλέσει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας των αντρών. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά...


Χωρίς προσωπικό χρόνο και... Facebook
Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τον νεαρό αθλητή. Ηταν μεγάλο ταλέντο, ωστόσο χρειάζονταν σκληρή δουλειά για να αναπτυχθεί. Καθημερινά έκανε δύο προπονήσεις, το απόγευμα με την αντρική ομάδα και το βράδυ με την εφηβική. Οσο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του; Ηταν τόσες πολλές, που για δέκα μήνες δεν πρέπει να βγήκε από το γήπεδο! Και το καλοκαίρι που οι φίλοι του ξεκουράζονταν, αυτός έπαιζε με τις εθνικές ομάδες.

Πού καιρός για διασκέδαση με το Facebook και για όλα τα άλλα, με τα οποία ασχολούνται οι νέοι της ηλικίας του! Η μεγάλη αγάπη του, το μπάσκετ, αξίζει κάθε θυσία. Αλλωστε, δεν ξεχνά ότι από εκείνον περιμένουν πολλά, τόσο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όσο και οι απανταχού Ελληνες.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΛΗΣ

2 σχόλια:

  1. ο καθενασ μπορει να γραφει οτι αναληθειεσ θελει ο σηγκεκριμενοσ δημοσιογραφοσ γιατι οχι οταν μαλιστα καποιοι διοικουντεσ δεν αντιδρουν το κοιμενο 2 χρονια εχει διαβαστει απο 1350000 ατομα που γνωριζουνε μιση αληθεια η' και μηδενικη
    ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ:
    1.Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΡΕΙ
    ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ
    2.ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
    ΗΤΑΝ 5.000 ΚΑΙ ΟΧΙ 50.000
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή