ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μπάχαλο στις εφορίες...







Λοιπόν έχουν πολύ πλάκα εκεί στο υπουργείο Οικονομικών. Από τη μια λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία κι από την άλλη έχουν διαλύσει εντελώς τις εφορίες και δεν μπορούν να..
εισπράξουν τα χρωστούμενα. Τα ελλείμματα βουλιάζουν τη χώρα και τα έσοδα δεν αυξάνονται με αποτέλεσμα να ανακοινώνονται μέτρα που θα πλήξουν τα γνωστά υποζύγια, αυτούς που πληρώνουν πάντα.
Κι όμως, τα στοιχεία που δόθηκαν για τη… φοβερή δουλειά που γίνεται στην εφορία, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και αποδεικνύουν ότι δε μα σώζουν τα συνεχή δάνεια που παίρνουμε.
Τρεις στις 4 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις βρίσκονται για καιρό στα συρτάρια των τριών μεγαλύτερων εφοριών της χώρας και μόλις μία στις 4 έχει κλείσει ενώ 1 στις 7 εφορίες έχει ελέγξει μόλις το 10% των υποθέσεών τους.
Η ΦΑΕΕ Αθηνών, δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις με υψηλούς τζίρους έχει κλείσει τις 970 από τις 3.229 υποθέσεις (23%), η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης τις 314 από τις 1.258 (περίπου 20%) και η ΦΑΕ Πειραιά τις 598 από τις 1.171 (33,8%) .
Οι ανέλεγκτες υποθέσεις στις εφορίες όλης της χώρας ξεπερνούν τις 209.000.
Και καλά, να μιλάμε για πενταροδεκάρες που χρωστούν κάτι κακομοίρηδες μισθωτοί και συνταξιούχοι να πούμε δεν πειράζει. Αλλά εδώ μιλάμε για ΦΑΕΕ, δηλαδή για Φορολογία Ανωνύμων Εμπορικών Επιχειρήσεων. Χοντρά πορτοφόλια με λίγα λόγια.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, μπορεί ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Οικονομικών να μας πει τα αυτονόητα; Ποιες είναι οι εταιρείες των οποίων οι υποθέσεις δεν κλείνουν με τίποτε; Πόσα χρωστούν; Γιατί οι εφοριακοί δεν κάνουν τη δουλειά τους και γιατί δεν πάει κανείς φυλακή;
Και τέλος, είναι νόμιμο και ηθικό να καταστρέφονται χιλιάδες μικρομεσαίες οικογένειες και επιχειρήσεις και οι “καρχαρίες” να… περιμένουν να ελεγχθούν;
Μήπως να ρωτήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου τους “πρασινοφρουρούς” εφοριακούς γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους όταν πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις;




factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου