ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αν ήταν και ανοιχτοχέρηδες θα βοηθούσαν στην αποπληρωμή του χρέους...

Διάσημοι και πλούσιοι Έλληνες της διασποράς






Τον περασμένο Μάρτιο η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έβαζε ιδέες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Σε κεντρικό θέμα της υπό τον τίτλο «Η Αθήνα αναζητά πλούσια μέλη του απόδημου..
ελληνισμού και θέληση να φέρουν δώρα», ούτε λίγο ούτε πολύ, η συντάκτρια συνέταξε ολόκληρη λίστα με επιφανείς Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής κροίσους του εξωτερικού που, εφόσον αποδεικνύονταν… ανοιχτοχέρηδες, θα μπορούσαν - θεωρητικώς - να αποτελέσουν ένα από τα «αντίδοτα» για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους.
Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον (περιουσία 160 εκατ. δολάρια), ο ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ (55 εκατ. ευρώ), ο συνιδρυτής του κολοσσιαίου ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Βlackstone Πίτερ Πίτερσον (Πετρόπουλος, 2 δισ. δολάρια), το αφεντικό της πανίσχυρης επενδυτικής τράπεζας JΡ Μorgan Τζέιμι Ντιμόν (260 εκατ. δολάρια), ο παλιός τενίστας Πιτ Σάμπρας (60 εκατ. δολάρια), ο Αλκι Δαυΐδ ιδιοκτήτης κινηματογραφικής εταιρείας (1,3 δισ. ευρώ) και άλλοι ομογενείς, θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν το ελληνικό ταμείο, στο πλαίσιο της καμπάνιας που υλοποιεί με το άνοιγμα λογαριασμού για την αποπληρωμή του εθνικού χρέους ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, υπό το σύνθημα «Αγαπάω την Ελλάδα, υποστηρίζω την Ελλάδα!». Και η ίδια η βρετανική εφημερίδα, ωστόσο, εξέφραζε τις αμφιβολίες της κατά πόσο τελικά όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι απόδημοι θα έμπαιναν στη διαδικασία να τείνουν χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου