ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Απόφαση ΣΟΚ για την Proton Bank: «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί Λαυρεντιάδη









Μία ακόμη εξέλιξη-βόμβα, η οποία μάλιστα αναδίδει έντονη οσμή σκανδάλου, είναι αυτή που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με κατεπείγουσα απόφαση του προέδρου της..
Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το πόρισμα ελέγχου που έχει ήδη υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν καταγγελθεί τους τελευταίους μήνες ασυνήθιστες συναλλαγές των ανωτέρω προσώπων από τουλάχιστον δύο τράπεζες. Οι συναλλαγές αυτές δημιουργούν υποψίες ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους «περιέχονται προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας και σε κάθε περίπτωση (δηλαδή ακόμη και αν αποτελούν νόμιμη περιουσία) υπάρχει ανάγκη δέσμευσής τους ως αντίκρισμα και ισάξιο του εγκληματικού προϊόντος υπεξαίρεσης, ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο αποκρύβεται».


Με λίγα λόγια η ανεξάρτητη αρχή έχει ήδη εντοπίσει διακίνηση μαύρου χρήματος (με καταθέσεις που συχνά έφθαναν σε τράπεζες με… βαλίτσες), το οποίο προσδιορίζεται ήδη στα 51 εκατ. ευρώ. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το ποσό αυτό θα αυξηθεί σημαντικά όταν η έρευνα της Αρχής ολοκληρωθεί και αποκαλυφθούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις που θεωρούνται από την Αρχή ύποπτες.
Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου