Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Δημιούργησαν το πρώτο ζώο με τεχνικό DNA









Σημαντική ανακάλυψη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge: κατάφεραν για πρώτη φορά να ανασχεδιάσουν τον γενετικό κώδικα ενός ζωικού οργανισμού! Με πιο... απλά λόγια,..
δημιούργησαν το πρώτο ζώο που περιέχει τεχνητές πληροφορίες στο DNA του. Το επίτευγμα θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο προκειμένου κάποια στιγμή οι βιολόγοι να ελέγχουν "άτομο προς άτομο" τα μόρια των έμβιων όντων.
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου Cambridge (εκεί όπου πριν από μερικές δεκαετίες ο Φράνσις Κρικ και ο Τζέιμς Γουότσον ανακάλυψαν την ελικοειδή δομή του μορίου του DNA), με επικεφαλής τους Σεμπάστιαν Γκράις και Τζέισον Τσιν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν τα πειράματά τους με τον νηματώδη σκώληκα του είδους Caenorhabditis Elegans, μήκους μόλις ενός χιλιοστού, ο οποίος περιέχει περίπου μόνο χίλια κύτταρα στο διάφανο σώμα του.
Οι επιστήμονες πέτυχαν να εισάγουν στο γενετικό κώδικα των σκωλήκων συνθετικά βιολογικά μόρια που δεν είναι γνωστά στο φυσικό κόσμο. Στη Φύση χρησιμοποιούνται μόνο 20 αμινοξέα για την κωδικοποίηση των γενετικών πληροφοριών στα γονίδια, προκειμένου να παραχθούν οι χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες. Οι Βρετανοί ερευνητές κατόρθωσαν να συμπεριλάβουν στο γενετικό κώδικα ένα ακόμα (21ο) αμινοξύ, που δεν υπάρχει καν στη φύση.
Το επίτευγμα βασίζεται σε έρευνες του Τσιν, πριν από μια δεκαετία, στο ερευνητικό ινστιτούτο Σκριπς των ΗΠΑ. Όμως οι προηγούμενες ανακαλύψεις είχαν περιοριστεί στο γενετικό ανασχεδιασμό ενός απλού βακτηρίου (του γνωστού E.coli), ενώ τώρα έγινε κάτι ανάλογο σε ένα ολόκληρο ζώο, έστω και μικροσκοπικό σε πρώτη φάση.
Άλλοι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι πλέον η τεχνική θα εφαρμοστεί σύντομα και σε άλλα μεγαλύτερα ζώα. Η ύπαρξη τεχνητών αμινοξέων στο γενετικό κώδικα οδηγεί στη δημιουργία πρωτεϊνών κατά βούληση και, έτσι τελικά στην προσθήκη νέων ιδιοτήτων στα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου