Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η πιο αμφιλεγόμενη, ίσως, φωτογραφία της 11.9

Η φωτογραφία αυτή του Thomas Hoepker, του πρακτορείου Magnum, που δείχνει μια ομάδα νεαρών Νεοϋορκέζουν να..
συζητάνε αμέριμνοι σε ένα πάρκο του Μπρούκλιν, ενώ στο βάθος οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν τυλιγμένοι σε ένα σύννεφο καπνού είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και εμβληματικές για την 11/9.
Ο φωτογράφος την έδωσε στη δημοσιότητα μόλις το 2006 και αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών. Ο κριτικός και αρθρογράφος Frank Rich έγραψε στους Νew York Times ότι η φωτογραφία αποτελεί μια αλληγορία για την αποτυχία της Αμερικής να εξάγει οιοδήποτε βαθύτερο δίδαγμα από αυτή την τραγική μέρα: «Οι νεαροί στη φωτογραφία του κ. Χόπερ δεν είναι κατ’ ανάγκην αναίσθητοι. Είναι απλώς Αμερικανοί». Με τη σειρά του, ένας από τους νεαρούς της φωτογραφίας, παρενέβη στη διαμάχη, δηλώνοντας ότι ενώ φαίνεται πως ο ίδιος η κοπέλα του λιάζονταν στο πάρκο, στην πραγματικότητα «ήταν βαθύτατα συγκλονισμένοι και συντεριμμένοι», ενώ ο φωτογράφος τους τράβηξε χωρίς τη συναίνεσή τους.
Ο τεχνοκριτικός Jonathan Jones στο σχετικό άρθρο του στην Guardian(http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/02/911-photo-thomas-hoepker-meaning), από όπου και οι παραπάνω πληροφορίες καταλήγει: «Και έτσι, δέκα χρόνια μετά, το νόημα αυτής της φωτογραφίας είναι ότι οι μνήμες εξασθενούν γρήγορα. Οι άνθρωποι της φωτογραφίας είμαστε εμείς. Είμαστε εμείς, που η ζωή μας συνεχίστηκε, ίσως και εντελώς ανέγγιχτη. Οι εκδηλώσεις για τα δεκάχρονα ανήκουν στην ιστορία, όχι στο παρόν.Για να βιώσουμε την απόλυτη θλίψη για την 9/11 σήμερα χρειαζόμαστε να παρακολουθήσουμε ένα ντοκυμαντέρ — και μετά θα θέλουμε να δούμε κάτι πιο ανάλαφρο, είτε επειδή πια καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα με πόνο πόσο αίμα έχει χυθεί σε όλο τον κόσμο εν ονόματι αυτής της καταστροφής, είτε επειδή το ζάπινγκ είναι κάτι που συνηθίζουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι στην φωτογραφία είναι απλούστατα ζωντανοί, και δεν μπορούν να το κρύψουν».




ΤΟ ΣΟΚΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου