ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι προσφωνήσεις του Δημάρχου Γρεβενών κ.Δημοσθένη Κουπτσίδη







Προσφώνηση Δημάρχου Γρεβενών στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητα, Οικουμενικό πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην ταβέρνα «ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ»..
το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2011.
« Αποτελεί ευλογία θεού η παρουσία της Παναγιότητάς σας στην περιοχή μας, την όντως ευλογημένη από το Θεό. Στις άκρως δύσκολες στιγμές, που διερχόμαστε, στο πρόσωπό σας υποστασιάζεται η Ελπίδα από την οποία έχει τόσο ανάγκη ο λαός μας. Όσο ποτέ υπάρχει επείγουσα ανάγκη από αυτή τη βακτηρία και την παράκληση, από αυτές τις αδιαμφισβήτητες σταθερές, για να γίνει η πορεία μας πιο ανάλαφρη, τώρα που ο ορίζοντας γύρω μας ζοφούται. Γι΄ αυτό για άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε που αποδεχτήκατε την πρόσκληση να επισκεφθείτε τα μικρά αλλά όμορφά μας Γρεβενά.
Παναγιώτατε,
Γνωρίζουμε πολύ καλά τους αγώνες σας και τις αγωνίες σας σε διεθνές επίπεδο για το περιβάλλον και την αειφορία του. Η περιοχή μας διαθέτει ως πολύτιμη προίκα ένα μοναδικό περιβαλλοντικό πλεονέκτημα, την Βάλια-Κάλντα. Πρόκειται για μοναδικό οικοσύστημα, που την καθιστά τόπο εκπληκτικής ομορφιάς με τεράστιες δυνατότητες περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Σε συνδυασμό μάλιστα με το υπό ίδρυση αστρονομικό εκπαιδευτικό πάρκο η περιοχή μας αποκτά παγκόσμιο ενδιαφέρον. Για το σκοπό αυτό - με τη βοήθεια του Θεού – θα αγωνιστούμε να την αναδείξουμε όσο περισσότερο μπορούμε.
Παναγιώτατε,
Εγείρω πρόποση και εύχομαι εκ μέρους όλων των κατοίκων και των αρχών των Γρεβενών υπέρ υγείας κατ΄ άμφω του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όλης της συνοδείας του στο σεπτό Πατριαρχείο, υπέρ υγείας και προκοπής της ομογένειας μας στην Κωνσταντινούπολη και υπέρ της ευημερίας της πατρίδας μας.
Καλώς ήρθατε στον χιλιοτραγουδισμένο από τη λαϊκή μας Μούσα, Όρλιακα».


Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την απαράμιλλου κάλλους ομορφιά της περιοχής, ενώ σε μία σεμνή τελετή ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Αώου Βίκου και Πίνδου, υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ .ανακήρυξε τον Παναγιώτατο σε Επίτομο Πρόεδρο του Φορέα και του προσέφερε μία αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.


Προσφώνηση Δημάρχου Γρεβενών στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητα, Οικουμενικό πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην ταβέρνα «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Παναγιώτατε,
Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα ,καθώς λαμπρύνετε με την παρουσία σας την εκατονταετηρίδα από το μαρτύριο του αοιδίμου εθνομάρτυρα Αιμιλιανού.
Το εορταζόμενο γεγονός επιβάλλει να στρέψουμε με ευγνωμοσύνη την προσοχή μας στις μέρες εκείνες και να διδαχτούμε από την εν γένει στάση της ζωής του και το θυσιαστικό του παράδειγμα.
Προσωπικά έχω ένα λόγο να είμαι περισσότερο συγκινημένος και περήφανος. Και αυτό οφείλεται στη καταγωγή μου. Κατάγομαι από τις αλησμόνητες πατρίδες, απ΄ όπου και ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης.
Από το βιβλίο που εξέδωσε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Σέργιος με το αρχείο του Αιμιλιανού μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο που εκφώνησε ο Ν. Κουσίδης, από τους προκρίτους της πόλεως, εκ μέρους της επαρχίας Γρεβενών καταθέτοντας στεφάνι στη σορό του αειμνήστου: « Μη κλαίετε, αδελφοί χριστιανοί, αλλά θαρρείτε. Ο Δεσπότης μας δεν απέθανεν, αλλά ζή. Ζή ενθρονισμένος εις τα καρδίας όλων μας, εις τα καρδίας όλων των χριστιανών. Ζη και το ένδοξον όνομά του φέρεται ήδη από στόματος εις στόμα ανά πάντα τον καθ΄ όλην την υφήλιον πεπολιτισμένον κόσμον… Μη κλαίετε λοιπόν, αλλά θαρρείτε, διότι ο Δεσπότης μας ετέθη εις κεφαλήν γωνίας, εχρησιμοποιήθη ήδη και αυτός ως ακρογωνιαίος λίθος, όπως σωρεία τόσων άλλων μαρτύρων της θρησκείας μας, οίτινες δια του σώματος και αίματος των κατέστησαν αιώνιον και αρραγές το μεγαλοπρεπές οικοδόμημα της Ορθοδοξίας». Πράγματι ο Αιμιλιανός ζη στις καρδιές όλων μας.
Άς έχουμε την ευχή του αειμνήστου Δεσπότη μας, για να προχωρούμε σε έργα ειρηνικά και ανοδικά για τα Γρεβενά.
Παναγιώτατε,Σεβασμιώτατοι, σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι, εγείρω πρόποση υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και του Σεβαστού μας Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σεργίου, υπέρ υγείας και πνευματικής προόδου όλων των κατοίκων των Γρεβενών και υπέρ υγείας όλων των παρευρισκομένων.
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου