ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

«Καπέλο» από τώρα για του χρόνου στο πετρέλαιο θέρμανσης





Από τον Οκτώβριο του 2012 η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών θα ματώνει οικονομικά για να ζεσταθεί. Αυτό είπε ουσιαστικά στη συνέντευξη..
ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Με τη θέσπιση κλιματολογικών κριτηρίων για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, που προανήγγειλε χθες στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά οδηγεί όλη τη χώρα, από τη Θεσσαλία και κάτω, να πληρώσει το πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 1,20 ευρώ έως 1,30 ευρώ το λίτρο. Την ίδια στιγμή, για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος θα δοθεί ένα επίδομα θέρμανσης με βάση «τα παραστατικά από τις δαπάνες πετρελαίου θέρμανσης» που θα κληθούν να προσκομίσουν οι πολίτες από φέτος.


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος, στην οποία θα ορίζεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος από τους νομούς που επικρατούν «ειδικές κλιματολογικές συνθήκες» κατά τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να συγκεντρώνει τα παραστατικά για τη δαπάνη που θα πραγματοποιήσει φέτος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Στη συνέχεια, θα τα υποβάλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), μέσω Internet ή Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Η ΓΓΠΣ θα διαμορφώσει μια βάση δεδομένων για τους δικαιούχους και η εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης του πετρελαίου κίνησης με το θέρμανσης θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου του 2012. Από φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται κατά 6 λεπτά του ευρώ, λόγω αύξησης του ειδικού φόρου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις πρατηριούχων θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου στην τιμή του ενός ευρώ ανά λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου