ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το ηθικό δίδαγμα του δημοτικού συμβουλίου - Γράφει το "Γεράκι"










Βαθειά μέσα μας, σαν κοινωνία, και σαν πολιτικό σύστημα, θεωρούμε την διαφθορά όχι σαν κάτι πολύ σημαντικό αλλά σαν κάτι αναμενόμενο. Σαν μια απλή παρανομία. Δεν είναι όμως έτσι...
Η διαφθορά μπορεί να έχει, και στην περίπτωσή μας έχει, τεράστιες προεκτάσεις. Δεν είναι ένα απλό ζήτημα το ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν την παράνομη φιλοξενία για προσωπικό πλουτισμό εις βάρος άλλων υγιών επιχειρηματιών. Αυτό είναι το λιγότερο... Δεν είναι ένα απλό ζήτημα ηθικής ή ποινικού δικαίου. Είναι πολύ πολύ περισσότερο.


Μέχρι τώρα ελάχιστους διεφθαρμένους έχουμε αγγίξει. Ακόμη ελαχιστότατους έχουμε τιμωρήσει. Και στις συνειδήσεις πολλών, και στα κατώτερα λαϊκά στρώματα, η διαφθορά δεν θεωρείται κάτι ιδιαίτερα κακό. Θεωρείται όρος του συστήματος. Η διαφθορά είναι ένας όρος της δημόσιας λειτουργίας. Και γι αυτό μέρος των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο προσπαθούσαν με τελείως σαθρές αβάσιμες τοποθετήσεις να απορρίψουν το αυτονόητο και να υπερασπιστούν την παρανομία και την διαφθορά των εντολέων τους.


Επί τρεις ώρες προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους, το παρευρισκόμενο κοινό, αλλά και τους Γρεβενιώτες που παρακολουθούσαν την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου ζωντανά μέσω της GrevenaIN, ότι για να περάσει απαρατήρητος ένας ελέφαντας από μπροστά μας πρέπει να έχει σηκώσει τους γιακάδες του, να φορά μαύρα γυαλιά, και καπέλο.


Η ανομία, η πολιτική ένδεια, η κοινωνική ανεπάρκεια, η κατάπτωση και η παρακμή, η έκπτωση των αξιών, η απαξίωση των θεσμών και η φαυλοκρατία στο αποκορύφωμά της αφού ουδέποτε άλλοτε τόσοι λίγοι επέφεραν τόσο μεγάλη ζημία.


Χρειάζεται να αναπτυχθεί το αίσθημα εκείνο σε όλους που θα «κόβει» τον «ομφάλιο λώρο» με όσους χρειάζονται «μίζα», «φακελάκι», «γρηγορόσημο» «μπαξίσι» η όπως αλλιώς ονομάζουν την διαδικασία ντροπής. Όλοι εκείνοι που κοιτούν το προσωπικό τους συμφέρον σε σχέση με το γενικό καλό. Γιατί πάνω από όλα υπάρχει και η ηθική υπόσταση όλων των πεπραγμένων. Και εκεί δεν μπορεί να υπάρχει η διαδικασία της ντροπής…παίρνω ηλεκτρική ενέργεια από το σπίτι σας, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης και κινώ τα μηχανήματα μου χωρίς την άδεια σας για προσωπικό μου πλουτισμό, αυτό υπερασπιζόσαστε επί τρεις ώρες, ντροπή σας.!!!!!!!! Ντροπή, αηδία. Ήταν μοιραίο να συμβεί. Όταν αφήνεις τις χωματερές να ανθούν, θα πεθάνεις από τα δηλητήρια που παράγονται από τη σήψη των σκουπιδιών.


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από έναν διαρκή θρίαμβο κομπιναδορισμού με έντονες τάσεις διαστροφής και υποβαθμίσεως αρχών και αξιών. Η διαφθορά και η απαξίωσης των ηθικών αρχών που αιώνες μας έχει μπολιάσει τον κοινωνικό ιστό ο οποίος πλέον έχει μεγάλη ανοχή σε ηθικές παρεκτροπές και παρανομίες με αποτέλεσμα η ηθική της κοινωνίας να έχει εκπαραθυρωθεί και η παρανομία να αποτελεί ενδημικό φαινόμενο αφού αυτή ΔΕΝ θεωρείται ΠΛΕΟΝ ούτε κοινωνικός στιγματισμός.


Παγιαλακης Νίκος (geraki) Grevenain.gr

2 σχόλια:

  1. Αετοί, γεράκια...γεμίσαμε αρπακτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή